Meteoroloji'den 4 il için sel uyarısı!

Düzenleyen:
Meteoroloji'den 4 il için sel uyarısı!

YAŞAM Haberleri

Meteorolojiden, Antalya, Muğla, Burdur ve Isparta'da bu akşam saatlerinden sonra başlayacak yağışların, yarın sabah saatlerinden itibaren şiddetleneceği uyarısında bulunuldu. Vatandaşların sel riskine karşı dikkatli olunması söylendi

Meteoroloji Antalya Bölgesel Tahmin ve Uyarı Merkezinden yapılan  yazılı açıklamada, Antalya genelinde bu akşam saatlerinden sonra başlaması  beklenen yağışların, yarın sabah saatlerinde şiddetleneceği bildirildi.  Açıklamada, yarın öğle saatlerinden itibaren Antalya merkez ile Kaş, Demre,  Finike, Kumluca, Kemer ve Serik, çarşamba sabah saatlerinde de Manavgat, Alanya,  İbradı, Akseki, Gündoğmuş ve Gazipaşa ilçelerinde metrekareye 100 kilogram ve  üzeri yağış düşmesinin beklendiği kaydedildi.

Isparta ve Burdur genelinde bugün akşam saatlerinde başlayacak  yağışların, yarın sabah saatlerinden itibaren çok kuvvetli (metrekareye 50-75  kilogram yağış) beklendiği ifade edildi. Muğla genelinde ise bugün öğleden sonra  başlayacak yağışların akşam saatlerinden itibaren şiddetleneceği (metrekareye  76-100 kilogram yağış) vurgulandı.

Açıklamada, yağışla birlikte rüzgarın güney ve güneydoğu yönlerden  kuvvetli ve kısa süreli fırtına (saatte 50-80 kilometre) şeklinde esmesinin  beklendiği belirtildi. Yağışların sağanak ve gök gürültülü sağanak, İbradı,  Akseki, Gündoğmuş ilçelerinde de karla karışık yağmur ve yükseklerinde kar  şeklinde olması beklendiğinden, ani sel, taşkın, su baskını, yıldırım, dolu,  hortum ve çatı uçması, ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı tedbir  alınması gerektiği uyarısında bulunuldu.

Düzenleyen:  - YAŞAM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...