Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

DHKP-C'nin Gazi Mahallesi sorumlusu tutuklandı

Düzenleyen: / Kaynak: İHA
DHKP-C'nin Gazi Mahallesi sorumlusu tutuklandı

GÜNDEM Haberleri  / İHA

İstanbul'da düzenlenen operasyonda gözaltına alınan terör örgütü DHKP-C'nin Gazi Mahallesi sorumlusu, tutuklanarak cezaevine gönderildi.

İstihbarat ve Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerinin, 11 Mayıs 2016 günü Sultangazi Gazi Mahallesi'nde 7-8 kişilik örgüt üyelerinin bir vatandaşın evinin basılarak tehdit ve darp edilmesi, 16 Haziran 2016 günü, aynı ilçede Yunus EmreMahallesi'nde 20-25 kişilik örgüt üyelerince bir vatandaşın evinin basılarak darp edilmesi ve evine zarar verilmesi, 21 Haziran 2016 günü aynı ilçede 10-15 kişilik örgüt üyelerince bir kişinin aracının önü kesilerek tehdit edilmesi ve silahlı saldırıda bulunulması, 2016 yılı 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü'nde şüphelenilen bir araç içerisinde 39 molotof kokteyli ve örgütsel materyal bulunması olayları ile ilgili yaptığı çalışmada, V.K'nın bütün bu olaylara karıştığı belirlendi. V.K ile ilgili yapılan araştırmada, V.K'nın örgütün Sultangazi alan yapılanması içerisinde sorumlu olarak faaliyet yürüttüğü, milis güçleri arasında aktif rol aldığı, örgüt adına birçok cezalandırma, tehdit, darp ve korsan gösterilere katıldığı belirlendi.

Yapılan tespitlerin ardından, Terörle Mücadele Operasyon Timleri ve Özel HarekatTimleri Sultangazi'deki adrese düzenlediği operasyonda V.K gözaltına alındı. V.K emniyetteki sorgusunun ardından çıkarıldığı adli merciler tarafından tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...