Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Diyanet İşleri Başkanı Görmez şehit aileleriyle buluştu

Düzenleyen:
Diyanet İşleri Başkanı Görmez şehit aileleriyle buluştu

GÜNDEM Haberleri

Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez, Adana'da şehit aileleri ile bir araya geldi.

Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez, şehit aileleriyle görüşerek, "Onlar bugüne kadar sadece sizin evlatlarınızdı. Şehit olduğu andan itibaren bütün milletin evladı oldular." dedi.

Görmez, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ile Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından Neziha Yalvaç Otelcilik ve Turizm Meslek Lisesi Uygulama Oteli’nde düzenlenen yemekte şehit yakınlarıyla bir araya geldi.

Görmez, etkinlikte yaptığı konuşmada, İslam’ın ölümü yok olmak olarak kabul etmediğini belirtti.

Hayatın dünya hayatından ibaret olmadığını, ölümün yok olmak değil, bilakis ebedi büyük hayatın, cennete açılan kapının başlangıcı olarak kabul edildiğini anlatan Görmez, "Biz hamdolsun böyle bir inancın mensuplarıyız. Onun için Rabbimize ne kadar şükretsek azdır. Ölümü yok olmak olarak kabul eden bir inancın sahibi dünyada nasıl yaşayabilir?” diye konuştu.

İnsanın hayata bir kez geldiğini ve bir kez öldüğünü ifade eden Görmez, “Fakat ölümler içerisinde Rabbimizin en değer verdiği şehadet, şehit olmaktır." dedi.

"Herkes onları dualarında yad edecek"

Görmez, şöyle devam etti:

"Okunan Kur'an ayetinde Rabbimiz yasaklıyor bize şehide 'ölü' demeyi. Onlar bugüne kadar sadece sizin evlatlarınızdı. Şehit olduğu andan itibaren bütün milletin evladı oldular. Şehit olduğu andan itibaren, kıyamet sabahına kadar bu topraklarda yaşayan her insanın üzerinde hakları olacak. Herkes onları dualarında yad edecek. Biz iman etmek için ilk şartımızın şehadet olduğunu biliriz. Bir insanın iman ettiğinin ilk alameti kelimeişehadettir. Fakat bazı insanlar canları ile şehadet ederler, biz onlara şehit diyoruz. Canlarıyla şehadet etti onlar. Biz sadece dilimizle Allah’ın varlığını anıyoruz ve şehadet ediyoruz. Ama onlar canlarıyla şehadet ettiler.”

Görmez, şehidi yad ettiklerinde, onun güzel bir hatırasıyla, evde çocuğuyla karşılaştıklarında, eşini, hatta sevdiği herhangi bir mekanı gördüklerinde yüreklerinde bir acı oluştuğunu dile getirdi. O acının aynı zamanda herkes için bir rahmet olduğunu ifade eden Görmez, Hazreti Peygamber'in de 6 evladını kendi eliyle toprağa vermesiyle bu acıda da kendilerine örnek olduğunu kaydetti.

Vatan uğruna çok şehitler verildiğini, onun için çok kıymetli ve değerli olduğunu vurgulayan Görmez, şunları söyledi:

“Ben bütün şehitlerimizi rahmetle yad ediyorum. Bizlere düşen görev, onların uğruna can verdikleri değerlere sımsıkı sarılmak. Şehitlerin uğruna canını verdiği değerlere sarılmak mutlu eder. Onların bizim duamıza ihtiyacı yok. Bizim onların ahirette eteklerine yapışacağımız gün gelecek. Bu güzel gençler var oldukça, Cenabı Hak bu milleti her türlü kötülükten koruyacaktır inşallah. Bizim bu çocuklarımız, yavrularımız inşallah ebediyen bu topraklar üzerinde yüce değerleri taşıyarak şerefleriyle yaşayacaklar.”

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...