Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Ohio saldırganı Somali doğumlu çıktı

Ohio saldırganı Somali doğumlu çıktı

DÜNYA Haberleri

ABD'nin Columbus kentindeki Ohio Devlet Üniversitesi'nde 11 kişiyi yaraladıktan sonra polis tarafından silahla vurularak öldürülen saldırganın, aynı üniversitede öğrenim gören Somali doğumlu 18 yaşındaki Abdülrezak Ali Artan olduğu bildirildi.

Ohio eyaleti polis yetkilileri, olaya ilişkin düzenledikleri son basın toplantısında, saldırının Somali asıllı üniversite öğrencisi Artan tarafından gerçekleştirildiğini kaydetti.
Yetkililer, saldırgan Artan'ın kampüsteki polis memuru Alan Horujko tarafından silahla öldürüldüğü bilgisini verdi.
Olayda terör şüphesi olup olmadığının araştırıldığını ifade eden yetkililer, araştırmaya Federal Araştırma Bürosunun (FBI) da dahil olduğunu duyurdu.
Saldırının ardından ilk belirlemelere göre yaralı sayısını 9 olarak açıklayan yetkililer, olayda 11 kişinin yaralandığı bilgisini de paylaştı.
Üniversiteden olayla ilgili yapılan ilk açıklamada, saldırganın silah kullandığı uyarısında bulunularak, kampüsteki kişilerin güvenli bir yere geçmeleri çağrısı yapılmıştı. Ohio polisi ise aracını kampüsteki yayalara doğru süren saldırganın daha sonra kasap bıçağıyla bazı kişileri yaraladığı bilgisini vermişti. Üniversite yönetimi, kampüste güvenliğin sağlanmasının ardından "saklanın" uyarısının kaldırıldığını duyurmuştu.

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...