Numan Kurtulmuş: Lira için somut planlarımız var

Düzenleyen:
Numan Kurtulmuş: Lira için somut planlarımız var

Ekonomi Haberleri

Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş “Liraya özendirmek için somut planlarımız var, bunları zaman zaman açıklıyoruz. Türkiye’nin bu anlamda yapmış olduğu ticaretin, ödemelerin, Türk parası üzerinden yapılmasını sağlayacak girişimlerde bulunuyoruz. Bunlar kesinleştikçe kamuoyuyla paylaşıyoruz. Türkiye ekonomisi endişe edilecek bir noktada değildir” dedi.

Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş “Liraya özendirmek için somut planlarımız var, bunları zaman zaman açıklıyoruz. Türkiye’nin bu anlamda yapmış olduğu ticaretin, ödemelerin, Türk parası üzerinden yapılmasını sağlayacak girişimlerde bulunuyoruz. Bunlar kesinleştikçe kamuoyuyla paylaşıyoruz. Türkiye ekonomisi endişe edilecek bir noktada değildir” dedi. Hiç kimsenin “dolar şu hafta, şu noktaya çıkar ya da düşer” deme lüksünün olmadığını belirten Kurtulmuş, doların değerlenmesinin ağırlıklı olarak Türkiye ekonomisinin iç yapısındaki sorunlardan kaynaklanmadığını vurguladı. Kurtulmuş “Türkiye ekonomisi birtakım yapısal zafiyetler gösterdiği için döviz dalgalanıyor değildir. ABD’nin küresel politikalarındaki muhtemel değişikliklerin ne olacağı belirsiz. Biz iyimseriz. Belli bir süre sonra çok açık söylüyorum, dolar belli seviyeye düşecektir” diye konuştu.

 

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...