Otomotivci kârdan feragat edecek

Düzenleyen:
Otomotivci kârdan feragat edecek

Ekonomi Haberleri

Otomotiv sektörü bir yandan ÖTV artışı, diğer yandan kurlardaki aşırı yükselme sebebiyle artan maliyetler arasında sıkıştı.

Satışlar durma noktasına gelirken, sektör temsilcileri kur artışının tamamını fiyata yansıtmak yerine, kârdan belli bir oranda feragat etmenin hazırlığını yapıyor. Doğuş Otomotiv İcra Kurulu Başkanı Ali Bilaloğlu, kurlardaki volatiliteyi (kestirilemeyen oynaklık) fiyatlarına hemen yansıtamadıklarını, bunu kâr marjlarıyla tamponlamak gerektiğini söyledi. Kur düştüğünde hemen fiyatlar inmediği gibi kur arttığında da fiyatları hemen artıramadıklarını söyleyen Bilaloğlu “Sizin onu kendi kâr marjınızdan tamponlamanız gerekiyor. Bu olduğunda bütün fizibilite çalışmalarınız alt üst oluyor. Yani volatil bir kur, uzun vadeli yatırımların gerektiği bir sektörde her zaman dezavantajlı bir durum” diye konuştu.

Türkiye’de model yılının artık ocak ayında değişmesiyle özellikle kurumsal müşterilerin satın alma alışkanlıklarını bir miktar ocak ayına kaydırmaya başladığını aktaran Bilaloğlu “Bu yılın ilk yarısında otomotiv pazarı hızlı büyüdü. Bunda seçim süreci öncesi alımların öne çekilmesinin de bir payı var. O dönemde tüketici güveni düşmesine rağmen otomobil alımları arttı” dedi. 

 

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...