Rusya sivilleri deprem bombası ile öldürüyor

Düzenleyen:
Rusya sivilleri deprem bombası ile öldürüyor

DÜNYA Haberleri

Halep’te bir haftada iki bin bina yerle bir edildi. 15 Kasım’dan bu yana varil ve deprem bombaları sonucu ölenlerin sayısı 600’e yaklaştı. Son saldırıda 30 kişi daha öldü.

Suriye’nin Halep kentinin batısında yer alan muhaliflerin kontrolündeki Ancara beldesinde yerleşim yerine deprem etkisi oluşturan “nüfuz edici” bomba yağdı. Halep’teki sivil savunma yetkililerinden Hüseyin Mısri “Rus ordusuna ait bir savaş uçağı, Halep’in batısındaki yönetim karşıtlarının denetiminde yer alan Ancara beldesine yerleşim alanını nüfuz edici bombayla hedef aldı” dedi. Saldırıda aralarında kadın ve çocuklarında bulunduğu 30 kişinin öldüğünü, 250 kişinin yaralandığını söyleyen Mısri, sivil savunma ekiplerinin ağır iş makinelerinin yardımıyla yıkılan evlerin enkazı altında kalanlara ulaşmaya çalıştığını kaydetti. Halep’te yönetim karşıtlarının kontrolündeki bölgelere 15 Kasım’dan bu yana düzenlenen saldırılarında 554 sivil öldü, 2 bin 196 sivil yaralandı. Rejim ve destekçilerinin saldırılarında bütün hastaneler servis dışı kalırken kentin muhaliflerin kontrolündeki bölgelerinde sadece 3 fırın çalışıyor. Yoğun bombardımandan dolayı kentte altyapı çöktü, yollar da kullanılmaz hâle geldi. Rus uçakları ve Esad rejimine bağlı uçakların son bir haftalık saldırılarında, muhaliflerin kontrolündeki mahallelerde 2 bin binanın yerle bir edildiği bilgisi de verildi. Bu binaların enkazlarında da cesetler olabileceği endişesi yaşandığı ifade edildi.

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...