Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Hükümetten Batı'ya net mesaj: Bundan biz değil AB zararlı çıkar

Düzenleyen:
Hükümetten Batı'ya net mesaj: Bundan biz değil AB zararlı çıkar

POLİTİKA Haberleri

“Türkiye ve İslam karşıtı politikaların AP’yi etkilediği aşikar. İlişkilerin olumsuz yöne kaymasından, Türkiye’den daha fazla AB zararlı çıkar.”

İsmail Sonsuz ANKARA - Hükümet, AB’yle ilişkiler, terörle mücadele, Kıbrıs ve komşu ülkelerdeki gelişmeler konusunda uluslararası camiaya, dört önemli uyarıda bulundu. Başbakan Binali Yıldırım başkanlığında, Çankaya Köşkü’nde yapılan Bakanlar Kurulu’nda AP’nin müzakereleri durdurma yönünde aldığı tavsiye kararı değerlendirilirken “İlişkilerin olumsuz yöne kaymasından, Türkiye’den daha fazla AB zararlı çıkar” denildi. 
AB liderlerinden, Aralık ayındaki zirvede daha dengeli ve sorumluluk sahibi yaklaşım ortaya koymalarını isteyen Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş şunları kaydetti: 
“Türkiye karşıtı, İslam karşıtı, göçmen karşıtı politikaların AP’yi etkilediği aşikârdır. Bu karar, öncelikle Avrupalı siyasetçiler bakımından mahiyeti iyi anlaşılması gereken, alarm verici nitelikte bir karardır. Biz ilişkilerin olumsuz bir yöne kaymasını istemeyiz ama ilişkilerin olumsuz bir yöne kaymasından, Türkiye’den daha fazla AB’nin zararlı çıkacağını, AB’nin bu çerçevede Türkiye’den daha çok etkileneceğini de ifade etmek isterim.”

AKLA ZİYAN BİR İŞ
Almanya ve Belçika’daki mahkemelerden PKK lehine çıkan kararlara tepki gösteren Kurtulmuş terör uyarısı da yaptı. AB’nin, PKK’yı “Terör Örgütleri Listesi”nden çıkarabileceği iddiaları konusunda Kurtulmuş, “AB’nin PKK’yı terör listesinden çıkardığını söylemek, böyle bir çalışma içinde olmak akla ziyan bir iştir” dedi.
Münbiç ve Afrin’de, PYD ilerlemesinin Türkiye’nin bölgedeki menfaatlerinin tamamen karşısında olduğunun altını çizen Kurtulmuş, Irak’taki gelişmelerle ilgili hassasiyeti de şöyle dile getirdi: “Tel Afer ve Sincar’ın terör örgütlerinin tasallutu altına girmesi ve buralardan Türkiye’ye, Tel Afer’e, Musul’daki insanlara gelecek saldırılara karşı müteyakkız olduğumuzu ifade ediyoruz. Haşdi Şabi ve PYD, orada sürdürülen operasyonlarda, Musul ve Tel Afer’e girmiş değiller ama kuşatma harekatına katılmışlardır. Türkiye, süreci dikkatle izlemeye devam ediyor. Bu iki şehre yapılacak, diğer örgütlerin yapacağı müdahalelerde hassasiyetini bütün ilgili taraflarla paylaşıyor.”
Kurtulmuş, Kıbrıs müzakereleri konusu da ise, “Dönüşümlü başkanlığı önemsediğimizi ortaya koyuyoruz. İki taraflı, eşit ortaklığa dayalı anlayışın bu görüşmelerde etkin olması, adil yönetişim ve paylaşım ilkesinin barış için önemli olduğunu belirtiyoruz” dedi.

Başbakan Yardımcısı Tuğrul Türkeş’in, MHP Lideri Devlet Bahçeli’ye yönelik, “Siyasi tuzak kurabileceği” yönündeki uyarısı hakkında da Kurtulmuş, “Biz kimsenin niyetiyle, nasıl hareket edeceğiyle ilgilenmeyiz. Siyaset somut bir şeydir. Mecliste 330’u bulunca millete gidilir. Gelinen nokta onu gösteriyor, parlamentoda 330’u aşacak bir noktaya geliyoruz” ifadesini kullandı.

SALDIRAN RUS UÇAĞI DEĞİL
Kurtulmuş, El- Bab’da Türk askerine yönelik hava saldırısıyla ilgili son çalışmaları da paylaştı. Kurtulmuş “Bu saldırıda bulunan hava araçlarının Rusya’ya ait olmadığını bizzat Sayın Putin teyit etmiştir” dedi.

 

Düzenleyen:  - POLİTİKA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...