Antibiyotik direncinden ölümler kanseri geçecek

Düzenleyen:
Antibiyotik direncinden ölümler kanseri geçecek

SAĞLIK Haberleri

Kemerburgaz Üniversitesi Tıp Fakültesi Tıbbi Mikrobiyoloji Anabilim Dalı Başkanı Yrd. Doç. Dr. Barış Ata Borsa, kışa girerken artan ilaç kullanımı sebebiyle gereksiz antibiyotik kullanımı ile ilgili uyarılarda bulundu.

Bugün dünyada sadece antibiyotik direnci nedeniyle 700 bin ölüm olduğunu söyleyen Borsa “Dünya Sağlık Örgütü’nün açıklamasına göre bunun önüne geçemezsek 2050 yılında sadece antibiyotik direncinden kaynaklanan ölümlerin 10 milyon olması bekleniyor. Tüm kanser nedenli ölümlerden daha yüksek bir rakam” dedi.  Bazı bakterilerin sebep olduğu enfeksiyon hastalıklarının antibiyotik direnci sebebiyle tedavi edilemez hâle geldiğini söyleyen Dr. Borsa, “Bu ciddi bir problemin sebebi antibiyotiklerin uzun yıllardır reçetesiz olarak ve yanlış kullanılmasıdır” dedi. Uygunsuz antibiyotik kullanımının önüne geçmek için hekimlere ve hastalara önemler görevler düştüğünü söyleyen Dr. Borsa “Öncelikle hekimlerimizin ihtiyaç olmayan durumlarda hastalarına antibiyotik yazmamaları gerekiyor. Antibiyotik gerekip gerekmediğini laboratuvar testleriyle artık yüzde 90 oranında hızlı şekilde cevaplayabiliyoruz” dedi.

 

Düzenleyen:  - SAĞLIK
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...