Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Fitch, Türkiye için büyüme beklentisini düşürdü

Düzenleyen:
Fitch, Türkiye için büyüme beklentisini düşürdü

Ekonomi Haberleri

Fitch küresel raporunda Türkiye'ye ilişkin değerlendirmelerini de paylaştı. Dolar/TL kuruna ilişkin tahminde de bulunan Fitch, dolar/TL kurunun 2016 sonunda 3,35, 2017 sonundaysa 3,43 seviyesinde olacağını tahmin ediyor.

Kredi derecelendirme kuruluşu Fitch Ratings, Küresel Ekonomik Görünüm raporunda Türkiye ekonomisine ilişkin beklentilerini yayınladı. Fitch, 2016 Türkiye büyüme beklentisini yüzde 3'ten yüzde 2,9'a, 2017 büyüme beklentisini ise yüzde 3,2'den yüzde 3,1'e indirdi. Raporda ayrıca, "Sanayi üretimi, perakende satışları ve işgücü verilerinin hepsi, Temmuz'daki darbe girişiminin yaşattığı belirsizliğin ve hükümetin cevabının ekonomik aktiviteyi baskılamaya devam ettiğini gösteriyor" denildi. 

Hükümetin tüketimi artırmak amacıyla açıkladığı canlandırıcı adımların büyümenin temel kaynağı olacağını belirten kurum, mevcut siyasi ortamda yatırım beklentilerinin de düşük olduğunu söyledi. Önümüzdeki yıl için daha iyimser olan Fitch, "Siyasi ortamın istikrara kavuşmasıyla beraber 2017'de büyümenin ılımlı bir toparlanma göstermesini bekliyoruz. İlk yarıda Anayasa tartışmaları baskın olacağından bu toparlanma muhtemelen ikinci yarıda daha belirgin olacak" dedi.

YIL SONU DOLAR TAHMİNİ AÇIKLADI
Dolar/TL kuruna ilişkin tahminde de bulunan Fitch, dolar/TL kurunun 2016 sonunda 3,35, 2017 sonundaysa 3,43 seviyesinde olacağını tahmin ediyor. Fitch ayrıca enflasyonun 2016'da yüzde 7,3, 2017'de yüzde 7,7 seviyesinde gerçekleşeceği tahmininde bulundu.  

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...