Rusya Esad'a savaş uçağı satıyor

Rusya Esad'a savaş uçağı satıyor

DÜNYA Haberleri

İç savaşın kan gölüne çevirdiği Suriye'ye Rusya'nın silah satışı sürüyor. S-300 füzelerinin ardından şimdi de gelişmiş MIG29 uçakları Esad yönetimine satılıyor

Rusya'nın S-300 füze savunma sisteminden sonra Suriye'deki Esad rejimine en az 10 savaş uçağı satmaya hazırlandığı belirtildi.
Rusya'da savaş uçakları ve helikopter üreten MiG şirketinin Genel Müdürü Sergey Korotkov, MiG-29 M/M2 uçakları için Şam'dan bir heyetin Moskova'ya geldiğini açıkladı. MiG Genel Müdürü Sergey Korotkov, Suriye'nin 10'dan fazla savaş uçağı alacağını belirtti ancak kesin sayı vermedi. Rusya, daha önce silah satışı için Suriye ile yeni anlaşma yapılmayacağını açıklamıştı. MiG uçaklarının halen yürürlükte olan anlaşma çerçevesinde satılması öngörülüyor. nbsp; Suriye Devlet Başkanı Beşşar Esad, dün Hizbullah'ın yayın organı El Manar televizyonuna verdiği demeçte, Moskova'nın S-300 füze savunma sisteminin ilk sevkiyatını yaptığını açıklamıştı. Moskova yönetiminin bu sabah yalanladığı teslimatla ilgili kargaşa sürüyor. RussiaPlanet.net sitesinde yer alan haberde ise satışın 2012 yılının aralık ayında gerçekleştiği, ilk parti uçaklar için Suriyeli pilotların eğitiminin tamamlandığı bilgisi yer alıyor. Suriye'de 2 yıldır devam eden iç savaşta 70 binden fazla kişinin öldüğü sanılıyor.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...