İsrail'de olağanüstü hal sona erdi

Düzenleyen: / Kaynak: AA
İsrail'de olağanüstü hal sona erdi

DÜNYA Haberleri  / AA

İsrail'de geçen hafta başlayan yangınların kontrol altına alınmasıyla, olağanüstü halin sonlandırıldığı bildirildi.

İsrail polis sözcüsü Luba Samri, yaptığı yazılı açıklamada, İsrail Emniyet Biriminin geçen hafta salı günü başlayan yangınların kontrol altına alınmasıyla "iyi günde ve kötü günde" ismi verilen olağanüstü hali sona erdirdiğini belirtti.

Yangın söndürme çalışmalarına 20 bin polisin yanı sıra çok sayıda itfaiye personeli ve askerin de katıldığını aktaran Samri, yangında çoğunluğu İsrail ve Kudüs'ün kuzey bölgeleri olmak üzere on binlerce dönüm arazinin yandığını ifade etti.

İsrail'de geçen hafta salı günü Kudüs dahil 13 noktada çıkan yangınlar, rüzgarın da etkisiyle yayılmıştı. Yangınların çıkış nedeni bilinmezken, İsrail basınındaki bazı haberlerde "kundaklama" şüphesi olduğu öne sürülmüştü. İsrail polisi de kundaklama şüphesiyle 23 Filistinlinin gözaltına alındığını açıklamıştı.

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...