Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Perihan Savaş'ı duygulandıran fotoğraf

Düzenleyen: / Kaynak: AA
Perihan Savaş'ı duygulandıran fotoğraf

MAGAZİN Haberleri  / AA

Türk sinemasının ünlü isimleri Ediz Hun ve Perihan Savaş, "Doğa ve Çevre Sevgisi" söyleşisi ile Ordu'da öğrencilerle buluştu. Etkinlikte Perihan Savaş'a hediye edilen fotoğrafa sanatçının gözlerini doldu.

Gençlik ve spor Bakanlığı eğitim, Kültür ve Araştırma Genel  Müdürlüğünce düzenlenen "Doğa ve Çevre Gönüllülüğü Eğitimi" programı kapsamında  kente gelen ünlü isimler, Ordu Üniversitesinde (ODÜ) söyleşiye katıldı.

Ediz Hun, ODÜ Tıp Fakültesi Morfoloji Salonu'nda gerçekleştirilen  etkinlikte yaptığı konuşmada, özellikle 1980'li yılların ardından çevre  kavramının filizlendiğini belirterek sağlıklı bir çevre olmazsa yaşamın devamına  imkan olmadığını dile getirdi.

Genç oyuncuları başarılı bulduğunu ifade eden Hun, "Çalıştığım son  dizide rol alan genç oyuncu arkadaşlarımı çok beğendim. Kendileri çok  başarılıydı. Ezber şeklinde değil, natürel şekilde aktarabilme kabiliyetine  haizdiler. Bu nedenle yeni genç oyuncuların başarılı olduğunu düşünüyorum." dedi.

Perihan Savaş ise doğa ve çevre sevgisinin insan hayatına önemli  katkılar sunabileceğini aktararak "Çiçeğe de ağaca da hayvanlara da bakarken  sevgiyle bakmamız gerekiyor. Bu şekilde baktığımız sürece başaramayacağımız  birşey yoktur. Sevgi, herşeyin en üstünde." diye konuştu.

Doğa ve çevre konusunun çocuk oyunlarında güzel bir şekilde  işlendiğini dile getiren Savaş, çocukları erken yaşta bilinçlendirmenin önemli  olduğuna vurgu yaptı.

Oyuncu adaylarına tavsiyelerde bulunan Savaş, şunları kaydetti:

"İşinizi sevin, hedefinizi tutturun ve o yolda mutlaka ilerleyin.  Tabii ki para kazanmak çok önemli ama popüler kültürün sanatçısı olmak mı, yoksa  gerçek anlamda bu işe emeğini vererek sanatçı olmak mı? Ona karar verecek olan  sizlersiniz. Gerçek anlamdaki seçildiğinde çok uzun yıllar köklü olarak kalmış  olacaksınız. Popüler kültür, ne yazık ki çok çabuk geçen, bir dönem para  kazandıran ama bir daha hatırlanmayan bir şeklidir."

Söyleşi, katılımcılara plaket, çiçek ve çeşitli hediyelerin takdimi  ile sona erdi.

Etkinliğe, ODÜ Rektörü Prof. Dr. Tarık Yarılgaç, Vali Yardımcısı  Mehmet Erhan Türker, Eğitim, Kültür ve Araştırma Genel Müdürlüğü Eğitim  Hizmetleri Dairesi Başkanı Rahmi Aksoy, Gençlik ve Spor İl Müdürü Mustafa Genç  ile akademisyenler ve öğrenciler katıldı.

Gençlik ve Spor İl Müdürü Mustafa Genç, Ordu Üniversitesi Tıp Fakültesi Morfoloji Salonu'nda gerçekleştirilen etkinlikte, Perihan Savaş'a annesi ile yıllar önce çekilen fotoğrafını hediye etti. Savaş, fotoğrafı görünce duygusal anlar yaşadı.

Düzenleyen:  - MAGAZİN
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...