Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Uçak kazasından 6 kişinin yaralı olarak kurtulduğu açıklandı

Düzenleyen: / Kaynak: AA
Uçak kazasından 6 kişinin yaralı olarak kurtulduğu açıklandı

DÜNYA Haberleri  / AA

Kolombiya Devlet Başkanı Santos, uçak kazasından kurtulanların sayısının 6 olduğunu açıkladı. Uçağın bulunan iki kara kutusunun da sağlam olduğu bildirildi.

Kolombiya Devlet Başkanı Juan Manuel Santos, ülkesinde meydana gelen uçak kazasından 6 kişinin yaralı olarak kurtulduğunu söyledi.

Santos, kazayla ilgili yaptığı açıklamada, yaralı olarak kurtulan 6 kişiden 2'sinin durumlarının ciddiyetini koruduğunu ve olayla ilgili soruşturmanın devam ettiğini belirtti.

Kazada hayatını kaybedenlerin aileleri ile Brezilya halkına ülkesi adına başsağlığı dileyen Santos, ailelere ve kazadan etkilenenlere destek verileceğini kaydetti.

Kolombiya Sivil Havacılık Kurumu da kazadan, Chapecoense takımı futbolcuları Alan Ruschel, Jackson Ragnar Follmann, Helio Hermito Zampier ile mürettebattan Ximena Suarez, Erwin Tumiri ve gazeteci Rafael Valmorbida'nın sağ olarak kurtulduğunu açıkladı.

Ayrıca Sivil Havacılık Kurumu, uçağın iki kara kutusuna da ulaşıldığını ve kara kutuların sağlam olduğunu kaydetti.

Kaza sonrası Brezilya'da üç günlük yas ilan edilirken, uçak kazasıyla ilgili yürütülen soruşturmaya Brezilyalı uzmanların da katılacağı bildirildi.

Bu arada, Kolombiya ordusunun kaza yerinden cenazeleri Medellin kentine getirme çalışmaları devam ediyor.

Yerel basında çıkan haberlere göre, uçağın yakıtının azalmasının elektrik arızasına yol açmış olabileceğinin yanı sıra bölgede etkili olan olumsuz hava şartlarının da kazada etkili olduğu ihtimali üzerinde duruluyor.

Ayrıca haberlerde, kazadan yaralı olarak kurtulan Chapecoense kalecisi 24 yaşındaki Jackson Follmann’ın da bacaklarının kesildiği bilgisine yer verildi.

Bolivya'nın Santa Cruz şehrinden Kolombiya'nın Medellin kentine hareket eden ve Brezilya 1. Futbol Ligi ekiplerinden Chapacoense takımı dahil 81 kişinin (9'u mürettebat, 72'si yolcu) bulunduğu uçak, dağlık araziye düşmüştü.

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...