Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

TOKİ'den İstanbulluya müjde

TOKİ'den İstanbulluya müjde

Ekonomi Haberleri

TOKİ, 2017’de İstanbul’u dönüştürmek için atağa kalktı. 13 ilçede yaklaşık 15 bin konutta planlı dönüşüm yapacaklarını anlatan TOKİ Başkanı M. Ergün Turan, “Önceliğimiz yerinde dönüşüm ve mağduriyet yaşanmaması” dedi

Başbakanlık Toplu Konut İdaresi (TOKİ), 2017 yılı için ihale tarihleri almaya başladı. Yıllık 65 bin konut hedefini 2017'de de sürdüreceklerini belirten TOKİ Başkanı Mehmet Ergün Turan, bunun yüzde 40'ını ise kentsel dönüşüm odaklı yapacaklarını söyledi. İstanbul'da yıllık 15 bin, Anadolu'da ise 10 bin olmak üzere 25 bin konutu bu şekilde üreteceklerini belirten Başkan Turan, "İstanbul'da 13 ilçede, toplam 54 vilayette aktif kentsel dönüşüm yapıyoruz" dedi.

TOZKOPARAN'A 7 BİN KONUT
İstanbul'da Avcılar, Beyoğlu, Üsküdar, Gaziosmanpaşa, Maltepe, Esenler, Güngören, Küçükçekmece, Başakşehir, Ataşehir, Bağcılar, Kağıthane ve Zeytinburnu'nda dönüşüm çalışmalarına başladıklarını belirten Turan, Sütlüce projesiyle ilgili ocak ayında ihale tarihi aldıklarını söyledi. Turan, "Özel bir proje yapıyoruz. Haliç silueti olduğu için sadece bir yıldır projeye çalışıyoruz" dedi. Güngören Tozkoparan'da ise yerinde dönüşümü hayata geçireceklerini vurgulayan Turan, "5 bin 500 konut var. Vatandaş görüşmelerine başlıyoruz. 7 bine yakın konut çıkacak" diye konuştu. İstanbul Kayabaşı'nda bitmek üzere olan ancak satmadıkları 5 bin konut olduğunu açıklayan Turan, bunu kentsel dönüşüm için kullanacaklarını söyledi. Turan, bu bölgelerde yaşayan vatandaşa 5 bin rezerv konuttan indirimli satın alma olanağı sunduklarını ifade etti.

BARTER TEKLİFİ ALIYORUZ
Başkan Turan, TOKİ ile ilgili "Kalitesiyle tartışılan değil referans olan bir kuruluş olacağız" ifadelerini kullandı. Son üç yıldır vatandaşla davalarının her yıl azaldığı bilgisini veren Turan, Ayder'de TOKİ'nin yapacağı çalışmaların aldığı eleştirilere ise, "TOKİ iyilik üreten bir kurum. Her eleştiriye haksız demiyorum ama bunca iyilik bir kötüyle görmezden gelinmemeli. Ayder'e apartman yapacak halimiz yok" dedi. Venezüella'dan bir dönem konut karşılığı petrol teklifi aldıklarını aktaran Turan, "Bu teklif ülkedeki yönetim değişikliği nedeniyle beklemede. Gelen barter tekliflerini değerlendiriyoruz" dedi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...