Dev astroid dünyanın yakınından geçti

/ Kaynak: AA
Dev astroid dünyanın yakınından geçti

TEKNOLOJİ Haberleri  / AA

Genişliği 3 km yaklaşan dev bir astroid, dünyanın yakınından geçti, Asteroid 1998 QE2'in geçişinin bir tehlike arzetmediği açıklandı


Beyaz Saray, Dünya'nın yakınından geçen asteroidin tehlike teşkil etmediğini açıkladı.Beyaz Saray sözcüsü Josh Earnest, bilim adamlarının Dünya'ya bugün çok yakın geçen Asteroid 1998 QE2'nin tehlike teşkil etmediği sonucuna vardığını belirtti.
Earnest, esprili bir dille, "Burada bunu söyleyeyebileceğime gerçekten inanmamıştım" dedi. Yaklaşık 2,7 kilometre genişliğindeki asteroidin Dünya'nın yaklaşık 5 milyon 800 bin kilometre uzaklığından geçeceği açıklanmıştı. Bu mesafe Dünya ile Ay arasındaki ortalama mesafenin yaklaşık 15 katına tekabül ediyor.


Özellikle 15 Şubat 'ta Rusya'nın Çelyabinsk bölgesinde atmosferde patlayan sadece 17 metre büyüklüğündeki göktaşı, yol açtığı hasarla tüm dikkatlerin gök cisimlerine çevrilmesine neden olmuştu.

TEKNOLOJİ
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...