Turizmden iyi sinyaller geliyor

Düzenleyen:
Turizmden iyi sinyaller geliyor

Ekonomi Haberleri

Kültür ve Turizm Bakanlığı verilerine göre Türkiye’ye gelen yabancı ziyaretçi sayısı ekimde, geçen yılın aynı ayına göre yüzde 25,8 azalışla 2,45 milyon kişi oldu.

Rus turist sayısı ise yüzde 2,8 düşüş kaydetti. Ekimde, turist sayısında son yedi ayın en küçük daralması gerçekleşti. Rusya krizinin aşılmasıyla başlayan charter seferlerinin bunda etkili olduğu belirtiliyor. Bu arada Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov’un, 1 Aralık’ta Antalya’nın Alanya ilçesini ziyaret edecek olması, turizmcileri umutlandırdı. Alanya Turistik İşletmeciler Derneği Başkanı Burhan Sili, “2016 sezonu boyunca, bir önceki sezon Antalya’ya gelen Rus turist sayısının yüzde 10’nu bölgemizde ağırlayabildik. Lavrov’un gelişinin imaj ve algı anlamında büyük katkısı olacak” diye konuştu. Alanya Turizm Tanıtma Vakfı Üyesi Şükrü Cimrin de, “Seneye inşallah 3 milyon Rus misafirin altına düşmeyiz” dedi.

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...