Bakan Soylu: Mücadeleyi geçtik tasfiye sürecindeyiz

Düzenleyen:
Bakan Soylu: Mücadeleyi geçtik tasfiye sürecindeyiz

GÜNDEM Haberleri

“Biz terörle mücadele etmiyoruz, biz terörü bugün tasfiye ediyoruz. Kararlılığımız budur.”

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Vilayetler Evi’ndeki “Vilayetler Hizmet Birliği 43. Olağan Birlik Meclis Toplantısı”nda, yaptığı konuşmada, Türkiye’nin son 14 yılda çok ciddi değişim ve gelişme ortaya koyduğunu söyledi. Terörle mücadelede büyük kararlılık gösterildiğini söyleyen Bakan Soylu, “Biz terörle mücadele etmiyoruz, biz terörü bugün tasfiye ediyoruz. Bunu bir anlam olarak sizlerle ve milletimizle paylaşıyoruz, kararlılığımız budur. Bizim terörle mücadele etme safhamız gerilerde kalmıştır. Türkiye bugün sınıf atlamanın kapısına gelmiştir. Sanki yüksekçe bir yere uzanmış ve yepyeni bir sınıfa adım atar gibi. Türkiye elini 2023’e, 2071’e uzatmıştır. Fakat bir noktaya dikkatinizi çekmek isterim. Türkiye bu değişim ve dönüşümlerin hepsinde dozajı giderek artan bir blokajla karşılaşmıştır. Önce 27 Nisan e-muhtırasıyla karşılaşmıştır. Peşinden 2009’da iktidar partisi kapatılmaya çalışılmıştır. Gezi Olayları, 17-25 Aralıklar, 7 Haziran seçimleri sonrası birilerinin PKK ile iş birliği yaparak tırmandırdığı terör hadiseleri… Türkiye gelişme gösterdikçe birileri frene daha fazla abanmış ve en sonunda 15 Temmuz’da kendilerince el frenine asılmışlardır. Eğer 15 Temmuz’u biz anlayamazsak, bu millet bizi tasfiye eder. 15 Temmuz’un ortaya koymuş olduğu anlayışı iyi bir şekilde yansıtıp bunu eyleme geçiremezsek, bu millet bize hakkını helal etmez” dedi. 

Kişinin durduğu yeri bilmesi hâlinde kendisiyle ilgili doğru ve etkili tespitler yapabileceğine dikkati çeken Soylu, bu tespitin valileri de yakından ilgilendirdiğini bildirdi. Bakan Soylu, Türkiye’nin birçok konuda büyük bir mesafe aldığına işaret ederek, “Bu mesafe, içinde bulunduğumuz coğrafyada ve dünyada kabullenilmesi gerekirken, engellenilmesi için çaba sarf edilen bir duruma dönüşmüş durumdadır. Bugün içinde bulunduğumuz bu mücadele tavrının aslında bir milletin çok uzun yıllardan beri sürdüregeldiği ama 100 yılı aşkın bir süredir hiç vazgeçmediği bir tavır olduğunu bir kez daha ifade etmek isterim” diye konuştu.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...