Binali Yıldırım AP'ye sert çıktı: Batı teröristi kolluyor

Düzenleyen:
Binali Yıldırım AP'ye sert çıktı: Batı teröristi kolluyor

POLİTİKA Haberleri

"Teröristlere elinde emzikli masum bebek muamelesi yapan dost bildiğimiz ülkeler sakın bize demokrasi dersi vermesin!"

İsmail Sonsuz ANKARA - Başbakan Binali Yıldırım, teröristlere kucak açan Avrupa'ya sert çıktı, terörle mücadelede en ufak bir gevşemenin söz konusu olmadığını söyledi. Grup toplantısında konuşan Başbakan Yıldırım, özetle şunları kaydetti: "Bu mücadelemizi fırsat bilip bize demokrasi dersi vermek isteyenler, durumdan vazife çıkaranlar da hiç yorulmasın, zahmet etmesin... Bütün bu terör örgütlerine, elinde emzikli masum bebek muamelesi yapan dost bildiğimiz ülkelerle de diplomatik zeminde gerekli mücadeleyi veriyoruz. Avrupalı ve Amerikalı yetkililere terörle mücadele konusunda iadeler ve mahkeme kararlarını sorduklarında, bunun yargıyı ilgilendirdiğini, yargının işine karışmadıklarını söylüyorlar. Sana gelince yargı bağımsız, yargının işine karışmıyorsun; bize gelince halkına ihanet etmiş FETÖ teröristleri, PKK'lı teröristleri 'gözaltına bile alınmamalı, yargılanmamalı, hesap vermemeli' diye telkinde bulunuyorsun. Kimse kusura bakmasın, nasıl bağımsız yargınıza karışmıyorsanız biz de aynı şekilde bağımsız yargımıza karışmıyoruz. Bu kadar basit" dedi.
Başbakan Yıldırım, konuşmasında MHP ile yürütülen anayasa çalışmaları konusunda da bilgi verdi. Çalışmanın hemen hemen olgunlaştığını söyleyen Yıldırım, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ile bir araya geleceklerini ve bu değişikliğe son şeklini vereceklerini söyledi. Yıldırım, “MHP de arzu ederse teklifi birlikte sunarız. Bizim hiçbir gizli saklı işimiz yok. Bu çalışmaları istediği takdirde CHP ile de paylaşabiliriz. Kapımız sonuna kadar açık” dedi. Konuşmasında CHP liderine de sert çıkan Yıldırım, "Sizin arkadaşlarınız HDP ile nümayiş içinde kol kola mitingler yaparken AK Parti milletin beklentileri için gece gündüz demeden çalışıyor. Türkiye siyaseti bu tarihi döneme girerken CHP tercihini doğru yapmalıdır. Sırtını millete mi yaslayacaksın yoksa terör örgütlerine yaslayanlarla birlikte mi olacaksın?" ifadelerini kullandı.  Başbakan Yıldırım, Türkiye-AB ilişkilerin zarar görmesinden AB’nin daha çok etkileneceğini söyledi. Yıldırım şöyle konuştu: “AB şunu bilsin; Türkiye ile iyi ilişkiler sürdürmek, AB'nin gelecekteki güvenliği açısından bir mecburiyettir. Orta Doğu'daki kaosun doğrudan Avrupa'ya sirayet etmemesinin, göç dalgasının Avrupa'ya vurmamasının tek nedeni Türkiye'nin varlığıdır, göçmenler için yaptığıdır.”

Düzenleyen:  - POLİTİKA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...