4 askerimizin şehit olduğu saldırı ile ildili çarpıcı açıklama!

Düzenleyen:
4 askerimizin şehit olduğu saldırı ile ildili çarpıcı açıklama!

GÜNDEM Haberleri

Ankara’da bir diplomat, “Esad, Fırat Kalkanı’na saldırarak, ‘Ben de buradayım’ mesajı verdi, Rusya da bunu engellemedi. Zaten rejimin uçakları, Rusya’nın kontrolündeki Halep Havalimanı’ndan havalandı” dedi.

Fırat Kalkanı Harekâtı’nın üçüncü ayında, 24 Kasım günü Suriye rejimine ait bir savaş uçağı bölgedeki Türk birliklerini hedef almış, saldırıda dört Türk askeri şehit olmuştu. Saldırının üzerinden beş gün geçtiği hâlde konuyla ilgili Ankara’dan detaylı bir açıklama gelmezken isminin yazılmasını istemeyen bir diplomatın Al Jazeera’ya verdiği bilgiye göre, Ankara bu olayın ardından hem diplomasi alanında hem de sahada çok dikkatli adımlar atmaya özen gösteriyor. Söz konusu diplomat, “El-Bab zaten operasyonun güneydeki doğal sınırı. Çünkü artık sadece DAEŞ’in olduğu bölgeden rejimin, İran’ın, Rusya’nın, PYD’nin aktif olduğu bölgeye geliyoruz. El-Bab’ı DAEŞ’ten temizledikten sonra Halep’e doğru ilerlememe konusunda Rusya’yla mutabakat sağlandı. Ancak güneyde rejimin elinin güçlü olması da önemli bir faktör. Bu, rejimin bize ‘Ben de buradayım ve güçlüyüm, tamam ilerliyorsun ama sınırını bil’ mesajıydı. Rusya da rejimin bu mesajı vermesini engellemedi. Bölgedeki her aktörün gücü ve ağırlığı belli. Bu saldırıyı Ruslar’ın yapmadığını, Putin’in ilişkilerin gerilmemesi için Cumhurbaşkanı’nı iki defa aradığını biliyoruz. Ruslar gerekli mesajları görüşmelerimizde veriyor. Ama rejimin de bu şekilde mesaj vermesine engel olmak istemedi, Esad’ın da orada olduğunu Türkiye’nin görmesini istedi. Bu sebeple El-Bab bölgesinde çok temkinli gidiyoruz. Birkaç yüz metre kaldığı hâlde ilçeye ağır adımlarla ilerlememizin sebebi bu” dedi. Aynı yetkili, Türk birliklerini vuran Suriye rejimine ait jetlerin, Rusya’nın kontrolündeki Halep Havalimanı’ndan kalktığını da vurguladı. Fırat Kalkanı Operasyonu’nda TSK destekli Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) birlikleri Türkiye sınırında DAEŞ’in kontrolünde olan tüm bölgeyi temizleyerek El-Bab’a yönelmişti.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...