Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Mescid-i Aksa’nın Baş İmamı Kıswani'den ezan yasağı yorumu

Düzenleyen:
Mescid-i Aksa’nın Baş İmamı Kıswani'den ezan yasağı yorumu

GÜNDEM Haberleri

Mescid-i Aksa Baş İmamı Omar Awadallah Kıswani, İsrail’in Kudüs ve çevresindeki camilerde ezan okunmasını yasaklayacak yasa tasarısına ilişkin yaptığı açıklamada, “Kudüs ve Mescid-i Aksa’da ezan dinmeyecek, susmayacak, susturamayacaklar. Onlar fanidir, onlar yok olacak” dedi.

Bağcılar Belediyesi, “Ümmetin Yetimi Filistin” konulu konferansta Mescid- i Aksa Baş İmamı Omar Awadallah Kıswani ‘yi ağırladı. Bağcılar Belediyesi Halk Sarayı’nda gerçekleşen konferansa Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı ve çok sayıda vatandaş katıldı. Konferansa konuşmacı olarak katılan Omar Awadallah Kıswani birçok önemli konuya değindi. Kıswani konferansta İsrail’de gürültü kirliliğine neden olduğu iddiasıyla hoparlörle ezan okunmasına yasak getirilmesi öngören yasa tasarısına ilişkin açıklamalarda bulundu.

“Türkiye’nin güçlü olması çok önemlidir”
Türkiye’nin güçlü olmasının Filistin’in güçlü olması anlamına geldiğini söyleyen Omar Awadallah Kıswani, “Türkiye olursa Filistin’de güçlü olur. Çünkü Türkiye demek aynı zamanda Filistin demektir. Türk Halkı demek aynı zamanda Filistin Halkı demektir, onun için Türkiye’nin güçlü olması çok önemlidir. Şimdiye kadar Gazze’ye Kudüs’e olsun çok fazla yardımlar geldi. Bu desteklerin en önemlisi de Türkiye’de Mescid -i Aksa’ya ziyarete gelen heyetlerin desteği olmuştur. Şuanda Kudüs’e Mescid-i Aksa’ya bir ambargo uygulanmakta. Bu ambargonun asıl sebebi Mescid-İ Aksa’dan Msülümanları dağıtmak ve orayı boşaltmaktır. Mescid- i Aksa’ya ulaşmak için her yere bir güvenlik bariyeri kurmuşlar. Bütün bu güvenlik bariyerlerine rağmen günde beş vakit bütün oradaki halklar ve dışarıdan gelen insanlar namazlarını eda etmek için Mescid-i Aksa’da toplanıyorlar ve biz beş vakit namazımızı orada kılıyoruz” dedi.

“Mescid-i Aksa'da ezan dinmeyecek, susmayacak, susturamayacaklar “
İsrail’in Mescid-i Aksa’da ezan okunmasına engel olamayacağını sözlerine ekleyen Kıswani, ”Biz Bütün dünyaya şunu duyurduk ki İsrail böyle bir uygulamayı uygulamaya koyamaz. Bunun bedeli neyse biz ödemeye hazır olduğumuzu ve böyle bir şeyin olmayacağını bütün dünyaya duyurduk. İsrail şunu unutmamalı ki, Orada 1400 yıldır aynı ezan yükselmekte bunu kesinlikle unutmaması gerekir. Bizim çocuklara öğrettiğimiz ve büyüklerimizden öğrendiğimiz şu ki, Kudüs ve Mescid- i Aksa’da ezan dinmeyecek, susmayacak, susturamayacaklar . Onlar fanidir, onlar yok olacak. Türkiye çok güçlü olmalı ki diğer ülkeler de bu gücü gösterebilsin” diye konuştu.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...