Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

İrtibat kesilen 2 askerle ilgili bomba iddia!

Düzenleyen:
İrtibat kesilen 2 askerle ilgili bomba iddia!

GÜNDEM Haberleri

TSK, Fırat Kalkanı Haraketı kapsamında ülke sınırları dışında bulunan iki asker ile irtibatın kesildiğini açıkladı. El Bab'ın batısındaki Eddana köyünde konuşlu bulunan Türk askerlerinin DEAŞ'lı teröristler tarafından kaçırıldığı öne sürüldü. Kaçırılan askerlerin DEAŞ'ın başkenti olarak bilinen Rakka'ya doğru götürüldükleri iddia ediliyor.

Fırat Kalkanı Harekatı kapsamında, saat 15.30 sularında iki askerle  irtibatın kesildiği, bölgede arama faaliyetlerinin devam ettiği bildirildi.

'DEAŞ'LI TERÖRİSTLER KAÇIRDI' İDDİASI

El Bab'ın batısındaki Eddana köyünde Türk askerlerinin konuşlu bulunduğu bölgeye sızan DEAŞ'lı teröristlerin Türk askerlerini kaçırıldığı öne sürüldü. Kaçırılan Türk askerlerinin DEAŞ'ın başkenti olarak bilinen Rakka'ya doğru götürüldükleri iddia ediliyor.

METE YARAR: PUSUYA DÜŞÜRÜLMÜŞLER

Türk Silahlı Kuvvetleri, Fırat Kalkanı Harekatı'nda iki asker ile irtibatın kesildiğini, bölgede arama faaliyetlerinin devam ettiğini duyurdu. TSK'dan yapılan açıklamanın ardından, Güvenlik Uzmanı Mete Yarar, Habertürk TV'de katıldığı Teke Tek programında konuyla ilgili açıklamalarda bulundu.

Yarar, "Araçları içindeyken pusuya düşürülüyor. Sınıra 35 km uzaklıkta. İlginç bir yer. Köylerin iç içe geçtiği nokta. Her köy birbirine geçmiş durumda. Yukarıdan bırakıldığında köyler uzak gibi gözükse de orada birbirine çok yakın. Çok ciddi çatışmalar vardı bölgede. DEAŞ genelde havanın puslu, İHA'ların kontrolünün olmadığı bölgelerde saldırı gerçekleştiriyor. Askerlerin hangi birimden olduğunu söylemiyim. Ciddi bir çatışma çıkıyor. Ele geçirmeleri zor olmuş." ifadelerini kullandı

ORG. AKAR, BAŞBAKAN YILDIRIM'I ARADI

Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar, Başbakan  Binali Yıldırım'ı arayarak, Fırat Kalkanı Harekatı kapsamında, iki askerle  irtibatın kesilmesi ve bölgede arama faaliyetlerinin devam etmesine ilişkin bilgi  verdi. 

Başbakanlık kaynaklarından edinilen bilgiye göre, Başbakan Yıldırım,  Genelkurmay Başkanı Akar'dan Fırat Kalkanı Harekatı kapsamında, bugün iki askerle  irtibatın kesilmesi ve bölgede arama faaliyetlerinin devam etmesine ilişkin bilgi  aldı. milliyet

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...