İsrail Suriye'yi vurdu!

Düzenleyen:
İsrail Suriye'yi vurdu!

DÜNYA Haberleri

Suriye ordusu, İsrail uçaklarından fırlatılan iki füzenin başkent Şam yakınlarındaki El Sabura'ya isabet ettiğini duyurdu.

Suriye ordusu, başkent Şam yakınlarına İsrail savaş uçaklarının füze saldırısı gerçekleştirdiğini açıkladı. Çarşamba sabahı fırlatılan füzeler, Şam yakınlarındaki Sabura'ya isabet etti. Açıklamada, İsrail savaş uçaklarının ateş açtığı anda Lübnan hava sahasında olduğu belirtildi.

VURDUKLARI FÜZENİN ADI 'POPEYE'

Al Masdar'ın haberine göre, başkent Şam'ın batısındaki El Sabura bölgesindeki Hizbullah hedefleri 4 füzeyle vuruldu. "Popeye" isimli füzelerin Suriye hava sahasından değil, Lübnan hava sahasından fırlatıldığı da gelen bilgiler arasında.

HALEP'TEN KAÇIYORLAR

Suriye'nin kuzeyindeki Halep'te rejim birlikleri ile muhalifler kıyasıya çarpışıyor. Geçen hafta sonundan bu yana muhaliflerin elindeki bölgelerin yarısına yakın bölümünü alan rejim, Rusya'nın hava desteğiyle ilerliyor. Kurtarma görevlileri, topçu saldırıları sonucu bugün en az 45 kişinin öldüğünü bildiriyor.

SAYI 50 BİNİ BULDU

Birleşmiş Milletler çatışmaların ortasında kalan siviller için acil yardım çağrısı yaptı, son birkaç günde evlerini terk etmek zorunda kalan sivillerin sayısında büyük bir artış oldu.

Londra merkezli Suriye İnsan Hakları Gözlemevi, yerinden olan sivillerin sayısının 50 bini aştığını duyurdu. Yollara düşen binlerce kişi, hiçbir şeyleri olmadan aç susuz ortada kaldı.

DURUM VAHİM

Şam yönetimi, bazı sivillerin otobüslerle çatışma bölgelerinden alındığı fotoğrafları paylaştı ancak bu tablo insani dramı tam olarak yansıtmıyor. Halihazırda binlerce kişi evlerini terk etmiş durumda ve iç bölgelere doğru kaçıyor. Bazı aileler ise rejimin eline geçen çocuklarından haber alamadıklarını söylüyor.

Gece saatlerinde açıklama yapan Kızılhaç ise, rejimden Halep'teki sivillere ulaşılması için izin verilmesini istedi.

RUSYA'DAN YENİ AÇIKLAMA

Rejimin en önemli destekçisi Rusya, bugün konuyla ilgili bir açıklama yaptı. Savunma Bakanlığı açıklamasında, Halep'teki muhaliflerin yıl sonuna kadar tamamen çıkarılmasının umulduğu belirtildi.

Rusya Dışişleri Bakanlığı ise, Sergey Lavrov ve ABD'li mevkidaşı John Kerry'nin İtalya'nın başkenti Roma'da bir araya geleceğini duyurdu.

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...