Erciyes’te kar sevinci

Düzenleyen:
Erciyes’te kar sevinci

YAŞAM Haberleri

Erciyes A. Ş. Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Yücel İkiler:'Çok kısa bir sürede pistlerimizi kayakseverlere açacağız'

Türkiye’nin önemli kayak merkezlerinden Erciyes’te yağan kar turizmcileri sevindirirken, Büyükşehir Belediyesi Erciyes A. Ş. Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Yücel İkiler, “Rüzgarın da müsaade etmesiyle beraber belki bu hafta sonu belki hafta içinde müjdeli bir haber veririz” dedi. 
Türkiye’nin önemli kış turizmi merkezlerinden Erciyes Dağı’nda dün akşam saatlerinden itibaren aralıksız yağan kar yağışı bölgede yüzleri güldürdü. Yer yer tipi şeklinde yağan kar sayesinde kar kalınlığı bazı bölgelerde 20 santime kadar ulaştı. Karın yağmasıyla birlikte teknik ekiplerle aralıksız çalışmalar yaparak kayakseverlere en güzel, en profesyonel şekilde kayak pistlerini hazırlayarak eğlenceli vakit geçirmesini sağlamayı amaçladıklarını kaydeden Kayseri Büyükşehir Belediyesi Erciyes A. Ş. Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Yücel İkiler, “Erciyes’te dün akşamdan beri yoğun bir kar yağışı başladı 2 bin 200 metre üzerinden itibaren. İnşallah bu son 1 haftadır yaptığımız suni karlama çalışmaları üzerine de bir örtü olarak gelecek. Zemini hazırladık, üzerine de doğal kar yağdıktan sonra inşallah çok kısa bir süre içerisinde pistlerimizi kayakseverlere açacağız. Bunlar çok güzel, müjdeli haberler. Kar bereketi ile beraber gelecek. Şuanda teknik ekibimiz sürekli arazi üzerinde olup gerekli ölçümleri yapıyorlar. Kar atma ekibimiz teyakkuzda bekliyorlar. Suni karlama ekibimiz her ne kadar kar yağıyor olsa dahi sürekli kar yapmaya devam ediyor. Amacımız burada kış sezonu içerisinde kayakseverlere en güzel, en profesyonel şekilde kayak pistlerini hazırlayarak onların çok güzel ve eğlenceli vakit geçirmesini sağlamak” ifadelerini kullandı.


“Hafta sonu veya hafta içine müjdeli haber verebiliriz”
Son yağışlarla birlikte kayakseverlere müjdeli haber verebileceklerini sözlerine ekleyen İkiler, “Yağan karların ölçümlerini ekiplerimiz yapıyor. 12 ile 20 santim arasında farklı ölçümlerimiz var. Bununla beraber suni karlamamız da devam ediyor. Öğleden sonra itibariyle pist ezme faaliyetlerine başlayacağız. Çünkü Erciyes rüzgarı ile meşhurdur. Yağan karı pistlerden tekrar uçurmasın diye yağan karların hepsini biz tekrar ezeceğiz. İnşallah çok kısa bir süre içerisinde sürpriz ve güzel bir haber verebiliriz. Doğaya karşı mücadele ettiğimizden dolayı rüzgarın da müsaade etmesiyle beraber belki bu hafta sonu belki hafta içinde müjdeli bir haber veririz” dedi.
Öte yandan yoğun şekilde yağan kar yağışı nedeniyle Erciyes yolu üzeri karla kaplandı. Karayolları ekipleri, aralıksız kar temizleme çalışmalarını sürdürerek, sürücülerin rahat bir şekilde yolculuk yapmasını sağlamaya çalışıyor.

Düzenleyen:  - YAŞAM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...