Kerem Altan'a yurt dışı yasağı

Düzenleyen:
Kerem Altan'a yurt dışı yasağı

GÜNDEM Haberleri

Defne Joy Foster soruşturmasına ilişkin Kerem Altan hakkında hakimlikten yurt dışı yasağı talep edildi.

Sunucu ve oyuncu Defne Joy Foster’in 2011 yılında ölümüne ilişkin soruşturmanın çelişki ve eksikliklerin bulunduğu gerekçesiyle yeniden başlatılmasının ardından, FETÖ soruşturmasından tutuklu yazar Ahmet Altan’ın oğlu Kerem Altan hakkında yurt dışına çıkış yasağı konuldu.

TAKİPSİZLİK ÇIKMIŞTI
Ünlü sunucunun ölümü ile ilgili o dönem Kadıköy Cumhuriyet Başsavcılığı'nda soruşturma başlatılmış ve Kerem Altan'ın şüpheli olduğu soruşturmada ölümün solunum yetmezliğinden gerçekleştiği gerekçesiyle ile dosya takipsizlikle sonuçlandırılmıştı.

ÇELİŞKİ BULUNDU, SORUŞTURMA YENİDEN AÇILDI
Yapılan araştırmaların ardından soruşturma kapsamında bir kısım çelişki ve eksikliklerin bulunduğunun tespit edildiği belirtilen yazıda, TEM Şube görevlilerince hazırlanan açık kaynak ve soruşturma evrakı tespit tutanağı, yeni delil vasfında değerlendirilerek soruşturmanın yeniden açılmasına karar verildiği kaydedildi.

YURT DIŞINA ÇIKAMAYACAK
Yazıda, soruşturma evrakı kapsamında bulunan tespit tutanağı içeriğine göre ''Şüphelinin atılı suçun işlediğine dair şüphe bulunması, olayın terör faaliyeti yönünün ayrıntılı olarak ortaya konulabilmesi, şüphelinin yurt dışına kaçma ihtimali ve delillerin eksiksiz olarak toplanması amacıyla şüpheli hakkında 'yurt dışına çıkamamak' tedbiri şeklinde adli kontrol kararı verilmesi talep olunur" denildi.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...