Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Bakan Arslan'dan kar lastiği uyarısı

Düzenleyen: / Kaynak: AA
Bakan Arslan'dan kar lastiği uyarısı

GÜNDEM Haberleri  / AA

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Arslan "Bugün KGM makina parkına 804 yeni araç ilave ediyoruz. Bunlar 28 farklı çeşitte araçlar. Bu 804 aracın yaklaşık bedeli ise 150 milyon lira. Yeni araçlarımızla birlikte biz bu sene kışla ve karla mücadeleye hazır hale geldik. Herkesi özellikle kışın hazırlıklı olmak adına kar lastiklerini almaya ve takmaya davet ediyorum. Yollarda kaldıktan sonra bu tedbiri almasınlar, yollara çıkmadan önce bunu yapsınlar" dedi.

Arslan, karla mücadele kapsamında alınan yeni araçları bölgelere sevk etmeye başladıklarına değinerek, "Meteoroloji kar, kış geliyor diye haber veriyor. Bizim de bakanlık ve KGM olarak buna hazırlıklı olduğumuzu kamuoyu bilsin. Mücadelemizi çok daha güçlü yapabilmek adına özellikle kullanılabilir araç parkımızın yaklaşık yüzde 20'sini 1 yılda yeniledik." değerlendirmesinde bulundu.

Kışın trafiğe çıkan sürücülere uyarılarda bulunan Arslan, tüm sürücüleri kurallara uymaya davet etti. Arslan, kış lastiği takma uygulamasının şehirler arası yük ve yolcu taşıyan ticari araçlar için yarından itibaren başladığını hatırlatarak, şöyle devam etti:

"Bu herkes için hayati öneme haiz. Dolayısıyla herkesi özellikle kışın hazırlıklı olmak adına kar lastiklerini almaya ve takmaya davet ediyorum. Yollarda kaldıktan sonra bu tedbiri almasınlar, yollara çıkmadan önce bunu yapsınlar. İnsanlardan özellikle ricam, kendi hayatlarını ve karşıdan gelen sürücülerinin hayatlarını tehlikeye atmasınlar, tedbirlerini alsınlar, kurallar uysunlar."

Bakan Arslan açıklamalarının ardından karla mücadele aracını kullandı ve KGM çalışanlarıyla hatıra fotoğrafı çektirdi.

 

Düzenleyen:  - GÜNDEM
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...