Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Şüpheli asker: Binbaşı tabancasını belime bastırarak...

Düzenleyen:
Şüpheli asker: Binbaşı tabancasını belime bastırarak...

GÜNDEM Haberleri

15 Temmuz gecesi darbe girişiminde görev alan 62 askere yönelik hazırlanan iddianamede, bir şüphelinin, “Helikoptere binmek istemediğimi söyleyince binbaşı tabancasını belime bastırarak; verilen emri yerine getirmemenin cezasının ölüm olacağını söyleyip beni tehdit etti” şeklindeki ifadesine yer verildi.

Sabiha Gökçen Havalimanı’nda yaşanan olaylara ilişkin hazırlanan iddianamede darbe girişimiyle ilgili Ankara, İstanbul ve Muğla’da yürütülen soruşturmalarda adı geçen bazı şüphelilerin de ifadelerine yer verildi.

İddianamede, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hakkında başka bir soruşturma yürütülen Skorsky helikopterleri bakım görevlisi Rıfat Çelik adlı şüphelinin, “Üst rütbeli bir asker tarafından girişime katılmazsa öldürüleceği şeklinde tehdit edildiği” ifadesi yer aldı. Rıfat Çelik ifadesinde, 2007 yılında Balıkesir Kara Astsubay Meslek Yüksek Okulu’na girdiğini ve 2009 yılında mezun olduğunu, 2010 yılında İstanbul Sancaktepe’deki 4. Kara Havacılık Alayında teknisyen üst çavuş olarak göreve başladığını anlattı.

“ACİL UÇUŞ VAR"

15 Temmuz 2016 tarihinde de aynı görevini sürdürdüğünü ve Skorsky helikopterlerin uçuş öncesi ve sonrası bakımıyla görevli olduğunu belirten Çelik, “15 Temmuz 2016 günü ve öncesinde rutin dışı herhangi bir hareket sezmedim. 15 Temmuz 2016 günü acil durum bekleme nöbetçi astsubayıydım. 15 Temmuz 2016 günü nöbetimi ifa etmekteyken, yazlık kıyafet olan şort ve tişörtle Skorsky hangarının dinlenme salonunda üstçavuş Ahmet Göçer ile birlikte televizyon izliyorduk. Ahmet Göçer o gün kamera nöbetçi astsubayı idi. Saat 20.00 sularında hızlı bir şekilde kapıyı açarak odaya giren Başçavuş Mesut Fırat bize ‘Acil uçuş var!’ deyince, ben hemen uçuş tulumumu giydim. Hatta o kadar acele ettim ki, yanıma cüzdan ve ev anahtarlarını dahi almamıştım, üzerimde sadece cep telefonum vardı” dedi.

“’HELİKOPTER DÜŞTÜ’ DEDİLER"

Bu şekilde uçuş hattına çıktığını, alanda kendi tabur komutanını kıyafetiyle gördüğünü kaydeden Çelik, "Kendisine ‘neler oluyor komutanım’ diye sorduğumda ’helikopter düştü, acil uçuşa çıkacağız’ diyerek hangardaki iki helikopteri de dışarı çıkartmamı istedi. Ambulans bekleme olarak bilinen helikoptere bindim. Henüz telsiz bağlantısını yapmamıştım ki helikopter bir anda havalandı. Helikopterde toplam üç kişiydik. Ancak üçüncü kişi arkası dönük oturduğu için bu kişiyi o sırada görememiştim" diye konuştu.

“KALKIŞMA HABERLERİNİ GÖSTERDİĞİM BİNBAŞININ ŞAŞIRMASINI BEKLEDİM AMA..."

Ahmet Güzel isimli binbaşının helikopterde bu 3’üncü şahsa devamlı ’Abi’ diye hitap ettiğini, bu nedenle kendisinden daha kıdemli bir komutan olduğunu düşündüğünü vurgulayan Çelik, “Bu şekilde önce Yeşilköy Askeri VIP Apronuna iniş yaptık. Cep telefonumdan internete girip haberlere baktım ve bu sitede askerin köprüleri kapattığının, bir terör saldırısının olduğunun haberi yapılmıştı. Akabinde başka bir siteye girdim, burada da küçük bir kalkışmadan bahsediyordu. Derhal Ahmet Güzel Binbaşı’ya bu haberleri gösterdim. Ben şaşırmasını beklerken kendisi hiç şaşırmadı ve bana ‘sıkıyönetim ilan edildi, bundan sonra her emir sorgusuz yerine getirilecek’ şeklinde konuştu. Sivil kişi bizden biraz uzakta telefonla konuşuyordu” dedi.

“SİZ HÜKÜMETİN KÖPEĞİSİNİZ"

"Kafamda olay şekillenince Ahmet Güzel Binbaşı’ya artık uçmak istemediğimi söyledim" diyen Çelik, “Bunun üzerine Ahmet Güzel Binbaşı çok sert tepki göstererek; ‘siz hükümetin köpeğisiniz, sizin gibiler yüzünden bu ülke bu günlere geldi’ diye bağırıp küfürler etti ve beni biraz ilerideki bir subaya ‘buna göz kulak ol’ diyerek teslim etti. Saat 23.30 sularında beyaz bir transit minibüs alana geldi. Araçtaki bir asker başını camdan çıkartarak ‘kaçın, geliyorlar’ diye bağırıyordu. Yanıma gelen Ahmet Güzel Binbaşı benim gitmek istemediğimi tekrar söylemem üzerine tabancasını arkamdan belime bastırarak; sıkıyönetim halinde olduğumuzu, bu halde verilen emri yerine getirmemenin cezasının ölüm olacağını söyleyip beni tehdit etti. Bu şekilde helikoptere bindik ve yine üç kişi olmak üzere havalandık” ifadelerini kullandı.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...