Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

AB'ye sığınmacı çocukların haklarını ihlal etmeyin çağrısı

Düzenleyen: / Kaynak: AA
AB'ye sığınmacı çocukların haklarını ihlal etmeyin çağrısı

DÜNYA Haberleri  / AA

Aralarında, UNICEF, UNHCR, Save the Children'ın da bulunduğu 78 insan hakları örgütü, AB'ye çocuk haklarını ihlal etmeme çağrısında bulundu.

Aralarında Birleşmiş Milletler Çocuklara Yardım Fonu (UNICEF), Birleşmiş Milletler Mülteciler Yüksek Komiserliği (UNHCR) , Save the Children gibi 78 insan hakları örgütü, Avrupa Birliği (AB) ve üye ülkelerin çocuk sığınmacıların korunmasına yönelik yeterince çaba göstermediğini ve haklarının ihlal edildiğini belirtti.

Brüksel’de düzenlenen Avrupa Çocuk Hakları Forumu’nda aralarında UNICEF, UNHCR ve Save the Children gibi 78 insani kurum, imzaladıkları ortak bildiride, AB'de çocuk haklarının sürekli ihlal edildiğini açıkladı.

Bildiride, Avrupa çapında çocukların sürekli olarak çok zor koşullar altında hayatta kalma mücadelesi verdiği, sağlık, eğitim gibi temel haklardan mahrum bırakıldığına dikkat çekilerek, bunda sığınma ve iltica süreçlerinin de etkili olduğu kaydedildi.

AB’ye bu konuda kapsayıcı bir plan geliştirmesi, sığınma başvuru sistemini reform etmesi, çocuk sığınmacıların belirlenecek politikalarda ön planda tutulması, çocuk koruma sisteminin finansmanının güçlendirilmesi, çocukların daha iyi korunması gibi alanlarda düzenleme yapması çağrısında bulunuldu.

Öte yandan, Avrupa Polis Teşkilatı (Europol), Avrupa'ya yönelik sığınmacı akışı kapsamında, ulaştıkları ülkede kayıtları yapılan 10 binden fazla sığınmacı çocuğun izine ulaşılamadığını açıklamıştı.

Kaybolan çocukların insan tacirlerinin eline düşmüş olma ihtimalinden endişe duyuluyor. Europol, refakatçisi olmayan çocukların Avrupa genelindeki çeteler tarafından köleliğe ve seks işçiliğine zorlanabileceğine dair uyarılarda bulunuyor.

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...