Irak ordusu Musul'un Ez-Zuhur Mahallesi'nde kontrolü sağladı

Düzenleyen: / Kaynak: AA
Irak ordusu Musul'un Ez-Zuhur Mahallesi'nde kontrolü sağladı

DÜNYA Haberleri  / AA

Irak ordusunun Musul'u terör örgütü DEAŞ'tan kurtarma operasyonu çerçevesinde kentin doğusundaki Ez-Zuhur Mahallesi'nde kontrolü sağladığı belirtildi.

Irak ordusunda görevli anti-terör timi komutanı Albay Meıyn Sadi, AA muhabirine yaptığı açıklamada, "Teröristlerle yoğun sokak çatışmaları yaşanmasına rağmen kentin ortasından geçen Dicle Nehri'ne 5 kilometre mesafede yer alan Zuhur Mahallesi'nde kontrol sağlandı." dedi.

Musul'un doğu bölgesindeki tüm mahallelerin DEAŞ'tan tamamen temizlenmesi için operasyonların sürdüğünü aktaran Sadi, "Sivillerin can güvenliğinin sağlanması ve kente en az zararın verilmesi hedefiyle hareket ediyoruz. Bu yüzden sokak sokak ilerliyoruz." ifadesini kullandı.

Sokak çatışmaları sırasında uluslararası koalisyon güçlerinin de askeri helikopterlerle Irak ordusuna havadan destek verdiği belirtiliyor.

Terör örgütü DEAŞ'ın 10 Haziran 2014'ten bu yana elinde tuttuğu Musul'u kurtarma operasyonu 17 Ekim'de başlamıştı.

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...