Pakistan Başbakanı Şerif ve Trump telefonda görüştü

Düzenleyen: / Kaynak: AA
Pakistan Başbakanı Şerif ve Trump telefonda görüştü

DÜNYA Haberleri  / AA

​Pakistan Başbakanı Navaz Şerif, ABD'nin 45. başkanı seçilen Donald Trump ile telefonda görüştü.

Pakistan Başbakanlık Basın Merkezinden yapılan açıklamaya göre, Şerif, seçimleri kazanmasından dolayı Trump'ı tebrik ederek, Pakistan'a davet etti.

Açıklamada, Trump'ın görüşmede şu ifadeleri kaydettiği belirtildi:

"Başbakan Şerif, çok saygın ve mükemmel birisiniz. Her yönden aşikar olan çok iyi iş çıkartıyorsunuz. Sizi görmek için sabırsızlanıyorum. Sizinle konuşurken, çok uzun süredir tanıdığım biriyle konuşur gibiyim. Ülkeniz harika ve muazzam imkanlara sahip. Pakistanlılar dünyanın en zeki topluluklarından biri. Öne çıkan sorunlara çözüm bulma konusunda benden istediğiniz herhangi bir rolü oynamaya hazırım. Bu benim için bir onur olacaktır ve bunu şahsen yapacağım. Yönetimi devralacağım 20 Ocak'tan önce bile beni zaman fark etmeksizin aramaktan hiç çekinmeyin."

Açıklamaya göre, Şerif'in Pakistan ziyareti davetine de olumlu yanıt veren Trump, Pakistan'ı "harika" insanların yaşadığı, "şahane" bir ülke olarak nitelendirdi. Açıklamada, Trump'ın "Lütfen Pakistan halkına inanılmaz olduklarını aktarın. Tanıdığım tüm Pakistanlılar müstesna insanlar." dediğine yer verildi.

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...