Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Türkiye kızlarına ağlıyor, birbirlerine sarılarak öldüler!..

Düzenleyen:
Türkiye kızlarına ağlıyor, birbirlerine  sarılarak öldüler!..

GÜNDEM Haberleri

Aladağ’daki facianın yaşandığı yurtta inceleme yapan ekipler, 12 kişinin birbirine sarılmış hâlde cansız bedenlerini buldu.

Adana’nın Aladağ ilçesi Sinanpaşa Mahallesi’nde bulunan Aladağ Tahsil Çağındaki Talebelere Yardım Derneği Orta Öğretim Kız Öğrenci Yurdu’nda salı akşamı 19.30 sularında yangın çıktı. Alevler, büyük bir bölümü ahşap kaplama olan 3 katlı yurdu bir anda sardı. Olay yerine çok sayıda itfaiye ve sağlık ekibi sevk edildi. Alev alev yanan binada can pazarı yaşandı. Yurtta bulunan öğrenciler, pencerelerden yere atlayarak canını kurtardı. Yangın, itfaiye ekiplerinin bütün çabalarıyla zar zor söndürüldü. Küle dönen binada inceleme yapan ekipler, 12 kişinin birbirine sarılmış hâlde cansız bedenlerini buldu. Yangından yaralı olarak kurtulan 24 öğrenci ise, hastanede tedavi altına alındı. Ölenlerin cenazeleri Adli Tıp Kurumunu götürülürken 9’unun cesedi bir ambulansla taşındı. Kimlik tespitinin ardından cenazeler ailelerine teslim edildi. Yangında 4 yaşındaki kızını kaybeden yurdun müdürünün de aralarında bulunduğu 14 kişi gözaltına alındı. Başlatılan soruşturmayla ilgili 3 savcı görevlendirildi.

BİLİRKİŞİ: KAÇAK AKIM RÖLESİ YOK
Aladağ Cumhuriyet Başsavcılığı’nın yurt yangını ile ilgili hazırlattığı bilirkişi ön raporunda, öğrencilerin yangın merdiveni kapısının kolu olmadığı için dışarıya çıkamadıkları yer aldı. Raporda, yangına binanın ikinci katında bulunan elektrik panosundaki şalterlerin eskimiş olması ve kaçak akım rölesinin bulunmamasından kaynaklandığı öne sürüldü.

“İMKANSIZLIKTAN...”
Olayda can veren 10 yaşındaki Bahtınur Baş'ın amcası Kemal Baş, çocuklarını yurda imkansızlıktan gönderdiklerini söyledi. Ölen 8'inci sınıf öğrencisi Sevim Köylü'nün babası Mehmet Köylü ise, “Devlet yurdu yıkıldığı için buraya gönderdik" dedi. Yurttan ayda bir evlerine giden öğrencilerin, 23-24 Kasım'da yapılan TEOG sınavlarının ardından köylerinde aileleriyle bir araya geldiği öğrenildi.

Ölen 12 kişinin isimleri şöyle:
Eğitmen Fatma Canatan, yurt müdürünün kızı Sare Betül Genç, 8. sınıf öğrencileri Sema Nur Aydoğdu, Zeliha Avcı, Sevim Köylü; 7. sınıf öğrencileri Gamze Bagir, Sümeyye Yetim, İlknur Maden; 6. sınıf öğrencisi Nurgül Pertlek, 5. sınıf öğrencileri Bahtınur Baş, Tuğba Ağdoğdu ile Cennet Karataş.
Türkiye kızlarına ağlıyor, birbirlerine  sarılarak öldüler!..
ŞOKU ATLATAMADILAR
Yangında yaralanan öğrencilerin hastanede tedavileri devam ediyor. Olayın şokunu atlatamayan öğrenciler, konuşmakta güçlük çekiyor.

Türkiye kızlarına ağlıyor, birbirlerine  sarılarak öldüler!..
BAKANLAR OLAY YERİNDE
Ders alacağız

 Başbakan Yardımcısı Kaynak, “Bina ruhsatlı, gerekli denetimler yapılmış” derken, Millî Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz,  “ Ne gerekiyorsa yapacağız” diye konuştu.
Facianın hemen ardından olay yerine gelen Başbakan Yardımcısı Veysi Kaynak, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ile Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya, incelemelerin ardından yaralıları hastanede ziyaret etti. Başbakan Yardımcısı Veysi Kaynak, “Bina ruhsatlı, Milli Eğitim Bakanlığımızın çalışma izni verdiği bir binadır. Haziran ayında gerekli denetimler yapılmıştır. Ekipler, yangın merdiveninin kapısında kilit olmadığını söyledi. Milletimizin başı sağ olsun, büyük geçmiş olsun” dedi. 
Millî Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz ise, “Adli ve idari soruşturma sonucunda bu olaydan ders alacağız. Bir daha tekerrür etmemesi için ne gerekiyorsa onu yapmaya çalışacağız. Evlatlarımız için öğrencilerimiz için. Ülkemizin geleceği onlar” ifadelerini kullandı.
Türkiye kızlarına ağlıyor, birbirlerine  sarılarak öldüler!..
Faciadan döndüler
Hastalık hayat kurtardı

Hacer Manıt ile Merve Dilâra Gölükçü, belki de arkadaşlarıyla aynı sonu paylaşabilirdi fakat hastalık onları kurtardı. Facianın yaşandığı yurtta kalan 8. sınıf öğrencisi Dilâra, olayın olduğu gün hastalandı ve izin alarak evine gitti. Dün sabah acı haberi öğrendiğinde çok üzüldüğünü belirten Dilâra, ölen kızlarla çok yakın arkadaş olduğunu söyledi. Baba Osman Gölükçü ise “Kızımız orada olsa ne yapardık. Verilmiş sadakamız varmış. Ölenlere çok üzüldük” ifadelerini kullandı. Annesinin hastalığı sebebiyle yurda gitmeyen Hacer de, kurtulduğunu sevinirken arkadaşları için gözyaşı döktü.

Kim ne dedi?
Emine Erdoğan: İçimiz yandı, derin bir üzüntü içindeyiz. Allah bir daha böyle facialar hiç kimseye yaşatmasın.
Kemal Kılıçdaroğlu: Koskoca Türkiye Cumhuriyeti nasıl olur da yurt sorununu çözemez.
Devlet Bahçeli:Sorumlular, denetim ve kontrol görevini suistimal edenler mutlaka bulunup cezalandırılmalıdır.
Mehmet Görmez:  Bu ülkede nerede olursa olsun bir tek çocuğumuzun canına zarar geldiği zaman, biz kendi canımıza gelmiş bir zarar olarak kabul ederiz.
Metin Feyzioğlu: Devlet mutlaka ortaokul lise çağındaki çocukları kendi yurtlarına almalı. Aksi takdirde bu sıkıntıların sonu gelmez.
Zülfikar İnönü Tümer: İhmaller zinciri var. Yurtlar 2014’deki bir yönetmelikle ilköğretim çağındaki çocuklar yurtlara yerleştirilemez.
İbrahim Özdiş: Araştırma önergeleri vereceğiz ama muhtemelen sayısal çoğunlukla reddedecekler. Tüm partilerle inşallah sonuç alırız.
Nurgül Yeşilçay: Hiç çocuk mezarı gördünüz mü? Toprak yerine üstüne umutlar, hayaller örtülür. Küçük meleklerim benim. Koruyamadık yine!
İrem Derici: İçim çıktı içim! Geride kalan ana babalara sabır.
Esra Erol: İçimizi yaktın Adana. Anne kuzuları yavrular, ah...
Gizem Özdilli: Cennet kapısında ailesini bekleyecek yavrular.
Cem Davran: Sorumlu olmayacak yine değil mi?

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...