Bakan Zeybekçi: Döviz satışıyla müdahaleye karşıyız

Düzenleyen:
Bakan Zeybekçi: Döviz satışıyla müdahaleye karşıyız

Ekonomi Haberleri

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, döviz satarak piyasaya müdahale edilmesine karşı olduklarını söyledi.

Merkez Bankasının kur artışlarına döviz satarak müdahale ettiğinde, spekülasyon amaçlı dalga boylarında hem iniş hem çıkışta spekülatörlerin istediğinin yapılmış olacağını ifade eden Zeybekci “O spekülatif harekete Merkez Bankası olarak 100 milyar dolarla dahil oluyorsunuz. Onlar da 2014 Ocak’ta olduğu gibi 2-3 milyar dolarlık alımlarla oynamaya başlar. Sonra da 28 Ocak 2014’te olduğu gibi yüzde 5-5,5 faiz artışıyla maçı bitirmek zorunda kalırsınız. Zaten istenen de odur” dedi. Zeybekci şunları söyledi: “Faiz artışını desteklemem ama Merkez Bankasının karar alma mantığını, mekanizmasını, kurumsal kimliğini desteklerim. Faize olan duruşumuzu da sonuna kadar söylerim. Cumhurbaşkanımızın, Başbakanımızın, hükûmetimizin bu konudaki tavrı son derece nettir” dedi. Kur artışında ABD Merkez Bankasının faiz artırım kararının etkisinden söz eden Zeybekci “3 seneden beri 25 baz puanlık artış yaptı. Bu kadar gürültü patırtıya 25 baz puandan bahsediyoruz. Biz hep ‘yapamazlar, yapsalar da sürdürülebilir değil’ dedik” ifadesini kullandı.

2 YUMURTA SATMIŞ MIDIR?
Ankara Sanayi Odası Meclis Toplantısında konuşan Zeybekci, kendisine ‘ekonomiden anlamıyor’ diyenlerin “hayatında 2 yumurta alıp pazarda satıp eve para götürmeyenler” olduğunu ifade etti.

 

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...