Eski cezaevi, film stüdyosu oluyor

/ Kaynak: AA
Eski cezaevi, film stüdyosu oluyor

YAŞAM Haberleri  / AA

Tunceli Üniversitesi, Pertek ilçesindeki eski cezaevi binasını Güzel Sanatlar ve İletişim Fakültesi film stüdyosuna dönüştürmek için çalışma başlattı.

Pertek ilçesindeki eski cezaevi binasının, Tunceli Üniversitesi Güzel Sanatlar ve İletişim Fakültesi film stüdyosuna dönüştürülmesi için çalışma başlatıldı.Tunceli Üniversitesi Sürekli Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü ve İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Ömer Sezai Şenel, AA muhabirine yaptığı açıklamada, üniversitelerinin, il genelindeki kültürel, sosyal, ekonomik sorunların tespiti ve çözümü için akademik çalışmalar yaptığını söyledi. nbsp;Bu kapsamda, Pertek ilçesi İstiklal Mahallesi Atatürk Caddesi'nde yıllardır kullanılmayan cezaevi binasını Güzel Sanatlar ve İletişim Fakültesi film stüdyosuna dönüştürmeyi planladıklarını belirten Şenel, eski cezaevinin, Milli Emlak Genel Müdürlüğünce üniversitelerine tahsis edildiğini kaydetti.Taş binada bakım-onarım çalışmalarının sürdüğünü ifade eden Şenel, binayı Tunceli Üniversitesine yakışır şekilde onararak Pertek ilçesine kazandıracaklarını dile getirdi. Şenel, "Bina, yaklaşık 70-80 milimetre kalınlığında taş duvardan yapılmış ve 2000'li yıllardan sonra hiç kullanılmamış. Tahsisi istediğimizde biz de 'burada ne yapabiliriz?' diye düşündük. İncelemelerimizde gördük ki burada yaklaşık 40 mahkum barındırılmış. Bina, koğuşlar, idari birim odaları, mutfaklar, banyolar, tuvaletler, avlu, gözetleme kuleleri ve bekçi kulübesinden oluşuyor. Yani işlendiğinde bura iyi bir film stüdyosu olabilecek özelliklere sahip. Bu binada çok ciddi projeler uygulayacağımıza inanıyorum" diye konuştu. nbsp;Binayı, Güzel Sanatlar ve İletişim Fakültesinin film stüdyosu olarak kullanmayı planladıklarını kaydeden Şenel, "Daha sonra da özel sektörden talep gelirse eğer ücreti karşılığında onlara kiralamayı düşünüyoruz" dedi.


YAŞAM
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...