Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Soykırım yaşanıyor dünya ‘çok üzülüyor’

Düzenleyen:
Soykırım yaşanıyor dünya ‘çok üzülüyor’

DÜNYA Haberleri

Suriye’nin Halep şehrinde Rusya, Esad rejimi, İran destekli Şii teröristler, Hizbullah terör örgütü ve yine terör örgütü PYD’nin Sünni Müslüman sivillere yönelik saldırıları şiddetini artırıyor.

Son iki günde ölenlerin sayısı 120’yi aştı. BM, Halep için 10 günlük ateşkes çağrısı yapacağını belirtirken görüşmelerin de önümüzdeki günlerde gerçekleşeceğini söyledi. Aynı şekilde Fransa da BM’yi olağanüstü toplantıya çağırarak Halep’te ateşkes ilan edilmesi için çaba gösterilmesini istedi. BM kaynakları ise Rusya’nın Halep’te yeni bir ateşkes istemediğini belirtiyor. Aynı şekilde ABD ise saldırıları kınayarak siyasi çözümde ısrarlı olduklarını söylüyor. ABD Savunma Bakanlığı Sözcüsü Peter Cook, Rusya ve Esad’ın saldırılarını kınadıklarını belirterek “Halep’te gördüğüklerimiz bir trajedidir. Suriye iç savaşında aylardır gördüğümüz şey, bir trajedidir. Çok endişeliyiz. Olanları televizyon ekranından seyredip bir şey yapmamak mümkün değil” dedi. Terör örgütü PYD’nin askerî kanadı YPG ile Esad rejiminin Halep’te birlikte çalışıp çalışmadığı şeklindeki bir soruyu yalanlamayan Cook “Bu hususta bir şey söyleyemem. Böyle bir durumun farkında değilim” cevabını vermekle yetindi. ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü John Kirby de, Halep’teki katliamlara “üzüldüklerini” ve “şiddetle kınadıklarını” söyledi.

KAÇANLARI BİLE VURDULAR
İşte Halep’te Rusya ve Esad’ın eseri... Sadece dünkü saldırılarda aralarında kadın ve çocukların da olduğu onlarca kişi öldü. Bombalardan kaçmaya çalışan siviller Esad’ın uçaklarının saldırısına uğradı. Cub el-Kubbe Mahallesine yönelik saldırıda aralarında kadın ve çocukların da bulunduğu 45 kişi öldü. Canını kurtaranlar kaçmaya çalışırken yollar ceset tarlasına döndü.

 

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...