Doğu ve Güneydoğu kara teslim

Düzenleyen:
Doğu ve Güneydoğu kara teslim

YAŞAM Haberleri

Van'da akşam saatlerinde kar yağışı etkili oldu. Kent merkezindeki kar kalınlığı yaklaşık 5 santimetreye ulaştı.

Van'da akşam saatleride başlayan yağmur, yerini yoğun kar yağışına bıraktı. Kent merkezindeki kar kalınlığı kısa sürede 5 santimetreyi bulurken, yüksek kesimlerde ise 10 santimetreye ulaştı. Yoğun kar yağışı trafikte de zaman zaman aksamalara neden oldu. 

Doğu ve Güneydoğu kara teslim

AĞRI'DA KAR VE TİPİ ULAŞIMI AKSATTI

Ağrı'da etkili olan kar yağışı ve tipi, yaşamı olumsuz etkiledi. Bölgede öğle saatlerinde etkisini artıran kar yağışının ardından, Ağrı-İran karayolunun 20. kilometresindeki Murat geçidi ile 40. kilometresindeki İpek geçidi ve Ağrı-Erzurum karayolu Saç Dağı geçidinde araç sürücüleri ilerlemekte güçlük çekti.

Doğu ve Güneydoğu kara teslim

Gürbulak Sınır Kapısı'ndan Türkiye'ye giriş yapan tır sürücüleri, kar yağışı nedeniyle zor anlar yaşadı. Çok sayıda tır, kar ve tipi nedeniyle ilerleyemeyince farklı dinlenme tesislerinde beklemek zorunda kaldı.

Doğu ve Güneydoğu kara teslim

Karayolları ve İl Özel İdare ekipleri, tuzlama ve karla mücadele çalışmasını aralıksız sürdürüyor.

Tır sürücülerinden Azat Öztürk, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Gürbulak Sınır Kapısı'ndan giriş yaptığını ve İzmir'e gideceğini söyledi.

Doğu ve Güneydoğu kara teslim

Yoğun kar yağışı nedeniyle mahsur kaldıklarını belirten Öztürk, "Trafik ekipleri de kazalar yaşanmasın diye gitmemize izin vermiyor. Şu anda bekliyorum, bakalım durum ne olacak?" dedi.

İranlı tır sürücüsü Vahit İsmailzade ise Bulgaristan'dan geldiğini ve İran'a yük taşıdığını ifade ederek "Kar yağışı ve tipi nedeniyle yolumuza devam edemedik. Dinlenme tesisinde gördüğünüz gibi benimle birlikte bir sürü tır var. Şimdilik gitmemiz mümkün değil, bekliyoruz." diye konuştu.

Doğu ve Güneydoğu kara teslim

YÜKSEKOVA’DA MEVSİMİN İLK KARI YAĞDI

Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde bugün kar yağışı etkili oldu. Yüksekova’da yaklaşık 1 haftadır etkili olan soğuk hava, bugün akşam saatlerinde yerini yoğun kar yağışına bıraktı. İlçe merkezindeki kar kalınlığı 5 santimetreyi aşarken, yüksek kesimlerde ise 15 santimetreyi buldu. İlçe merkezindeki yoğun kar yağışına, en çok çocuklar sevindi. Kar yağışı il birlikte soğuk havaya aldırmayarak dışarı çıkan çocuklar, kar topu oynamanın sevincini yaşadı. Bölgedeki kar yağışnın ise yarında etkili olcağı belirtildi. 

Doğu ve Güneydoğu kara teslim

BUZLANAN YOLLARDA ARAÇLAR KAYDI, GENÇLER GÖNÜLLERİNCE EĞLENDİ 

Kars’ta akşam saatlerinde başlayan kar yağışı gecede devam etti. Kar yağışı sonrası buzlanan yollarda araçlar kaydı, gençler ise karın keyfini çıkararak gönüllerince eğlendiler. 

Başbakan Binali Yıldırım’ın Ulaştırma Bakanı iken Kars ziyaretinde Kars’ın 3G’si dediği, “Gar, gış, gıyamet” kar yağışıyla başladı. Akşam saatlerinde başlayan ve gece daha etkili olan kar yağışından dolayı yollar buz pistine dönerken, çok sayıda araç kaydı, kayan araçları hareket ettirmek ise zor oldu. 

Doğu ve Güneydoğu kara teslim

“Yollar buz pistine döndü” 

Kars’ta son bir haftadır etkili olan Sibirya soğukları yerini akşam saatlerinde kar yağışına bıraktı. Akşam saatlerinde başlayan ve gece etkili olan kar yağışı bir anda etrafı beyaza bürüdü. Atatürk Caddesi’nde yollar buz pistine döndü. Buzlanan yollarda kayan araçlar ise sürücülerine zor anlar yaşattı. Kayan araçların hareket ettirmek ise vatandaşlara kaldı. Vatandaşlar araçları iterek hareket ettirdi. 

“Üniversite öğrencileri bol bol kaydı” 

Kar yağışının etkili olduğu Kars’ta, kar yağışı en çok gençleri sevindirdi. Bir grup üniversite öğrencisi Karadağ Caddesi’nde bu tutan kaldırımda gönüllerince kaydı. Zaman zaman zaman düşen gençler, tekrar kalkarak kaydı. Bazı gençler ise altlarına koydukları poşetler ile kaydı. Gece geç saatlere kadar kayan gençler, “Kaymak çok güzel bir duygu. Bu duyguyu 3 sene önce de tatmıştım. Karslı değilim, İzmir’den geldim. Düşmezsek, birada profesyonelleştirsek çok güzel olacak. Caddenin sonuna kadar kayacağımıza inanıyorum. Çok güzel eğleniyoruz. İçimizde Iğdırlı var, Ardahanlı var, diğer arkadaşlar Karslı, ben İzmirliyim. Hayatımda hiç kayak yapmadım. Ama seviyorum” diye duygularını dile getirdi. 

Birlikte kaydıkları arkadaşları yeni tanıdığını ifade eden üniversite öğrencisi, “Çok güzel bir duygu. Burada kayıyorduk. Arkadaşlarla yeni tanıştık. Arkadaşlarda Karslı, öyle hiç birbirimizi tanımadığımız halde çok güzel bir eğlence oldu. Kars’ı seviyoruz” dedi. 

Kar yağışının devam ettiği Kars’ta belediye ekipleri ise buzlanan caddelerde tuzlama çalışması yaptı. Trafik ekipleri ise buzlanan caddelerde sürücüleri dikkatli olmaları konusunda uyardı. 

Doğu ve Güneydoğu kara teslim

METEOROLOJİK UYARI

Tunceli ve Bingöl çevrelerinde yoğun kar, Malatya ve Elazığ'da karla karışık yağmur, yüksek kesimlerinde ise kar yağışı uyarısı yapıldı.

Meteoroloji 13. Bölge Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamada, bölge genelinde havanın çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra kuvvetli olmak üzere Adıyaman'da yağmur ve sağanak, Malatya ve Elazığ'da karla karışık yağmur, yüksek kesimlerinde kar yağışlı, Tunceli ve Bingöl çevrelerinde ise yer yer yoğun olmak üzere karlı geçeceği belirtildi.

Açıklamada, havanın çok bulutlu olması sebebiyle sıcaklıklarda önemli bir değişiklik beklenmediği, rüzgarların ise doğu ve kuzeyli yönlerden orta kuvvette eseceği, yer yer kuvvetli olabileceğinin tahmin edildiği aktarıldı. Açıklamada, bölgede görülecek kuvvetli yağış ve yoğun kar sebebiyle oluşabilecek olumsuzluklara karşı vatandaşların ve yetkililerin tedbirli olması gerektiği kaydedildi.

Düzenleyen:  - YAŞAM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...