Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

YSK'dan ATO'da iptal ve onay

- Güncelleme:
YSK'dan ATO'da iptal ve onay

Ekonomi Haberleri

YSK'nın, ATO 64. Meslek Komitesi seçimini iptal ederken, yönetim ve diğer organ seçimlerinin yenilenmesine yer olmadığına oy birliğiyle karar verdiği bildirildi.

YSK'nın, ATO 64. Meslek Komitesi seçimini iptal ederken, yönetim ve diğer organ seçimlerinin yenilenmesine yer olmadığına oy birliğiyle karar verdiği bildirildi. nbsp;Ankara Ticaret Odası'ndan (ATO) yapılan yazılı açıklamada, nbsp;4 Mayıs 2013 tarihinde ATO üyelerinin 68 meslek komitesi ve 188 meclis üyesini belirlemek üzere sandık başına gittikleri hatırlatıldı. nbsp;Seçimlerin ardından ATO Üyesi Cengiz Topel Yıldırım'ın yasal itiraz süresi içerisinde Yümsek Seçim Kurulu'na (YSK) başvuruda bulunarak 64 No'lu meslek komitesi ile meclis üyeliği seçimlerinin iptalini ve seçimin yenilenmesine karar verilmesini talep ettiği belirtilen açıklamada, itiraz üzerine konuyu inceleyen YSK'nın, 64 No'lu Meslek Komitesi ve Meclis Üyeliği seçimini iptal ettiği ifade edildi. nbsp;Açıklamaya göre, nbsp;YSK, "Bir aydan az ve iki aydan fazla olmamak üzere seçimin yenileneceği günün belirlenmesi suretiyle Ankara Ticaret Odası 64 No'lu Meslek Komitesi ve Meclis Üyeliği seçimlerinin yenilenmesine" karar verdi. nbsp;YSK'nın ATO'nun ikinci aşama seçimlerinde belirlenen Başkanlık, Yönetim Kurulu ve diğer organların da görevlerinin devamına hükmettiği kaydedilen açıklamada, YSK, kararında, "10 Mayıs 2013 tarihinde yapılan Ankara Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı ile Yönetim Kurulu ve diğer organ seçimlerinin iptaline ilişkin istem hakkında bu aşamada karar verilmesine yer olmadığına oybirliğiyle karar verildi" ifadesi kullanıldı.
64. Meslek Komitesi seçimleri yenilenecek
Açıklamaya göre, YSK kararını değerlendiren ATO Başkanı Salih Bezci, rutin prosedür üzerine yapılan işlemleri bazı kesimlerin kasıtlı olarak kamuoyuna yanlış yansıttığını bildirdi. Bezci, "YSK gerekçeli kararıyla ATO seçimleri üzerindeki şaibeyi kaldırdı. ATO yönetimi olarak yolumuza devam ediyoruz, çalışmalarımızı azim ve kararlılıkla sürdürüyoruz" değerlendirmesinde bulundu. nbsp;
YSK'nın, devletin önemli bir kurulu olarak hukuk ilkeleri çerçevesinde haklıdan yana karar vermesine büyük memnuniyet duyduklarını da belirten Bezci, YSK kararı doğrultusunda 64 No'lu meslek komitesi ve meclis üyeliği seçimlerini yenileyeceklerini bildirdi.
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...