Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Piyasanın gözü hem içeride hem dışarıda

Düzenleyen:
Piyasanın gözü hem içeride hem dışarıda

Ekonomi Haberleri

Yurtiçi piyasalar, bir yandan Yıldırım-Bahçeli görüşmesini, diğer yandan ABD verilerini takip edecek...

ABD'de Cumhuriyetçi Donald Trump'ın seçimleri kazanmasının ardından dolarda gözlenen küresel güçlenme eğiliminin son günlerde zayıflamış olması ve gelişen piyasalardan yaşanan çıkışların ardından doların zirve seviyeyi görmüş olabileceği beklentileriyle gelişmekte olan piyasalarda satış baskısı yerini daha iyimser bir seyre bıraktı. 

Ancak Petrol İhraç Eden Ülkeler Örgütü'nün (OPEC) kararı sonrası gelişmekte olan ülke para birimlerinin dolar karşısındaki değer kayıpları yeniden artma eğilimine girdi.

OPEC etkisi, geçtiğimiz hafta 3,47 seviyesini aşarak rekor kıran dolar/TL'de görüldü. Önceki gün 3,40'a kadar gerileyen kur, 3,43'e kadar yükseldi ve yeni güne bu seviyede başladı. Kurda 3,47 seviyesi, Avrupa Parlamentosu'nun Türkiye ile müzakereleri dondurma kararının ardından görülmüştü. 

BIST 100 endeksi yüzde 0,09 yükselişle 74 bin 59 puandan güne başladı

İç piyasalarda Başbakan Binali Yıldırım'ın MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ile Çankaya Köşkü'nde gerçekleştireceği anayasa değişikliği görüşmeleri, Merkez Bankası'nın Para Politikası Kurulu tutanakları, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın Muhtarlar Toplantısı'nda yapacağı konuşma ve Suriye ile Irak konusundaki gelişmeler izlenecek. 

Dış piyasalarda ise Euro Bölgesi imalat PMI, Euro bolgesi issizlik verileri ile ABD'de haftalık işsizlik maaş başvuruları, ABD ISM, PMI verileri takip edilecek.

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...