Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

'Türkiye elinden geleni yaptı, sıra Avrupa'da'

Düzenleyen: / Kaynak: AA
'Türkiye elinden geleni yaptı, sıra Avrupa'da'

DÜNYA Haberleri  / AA

Suriye Türkleri Derneği Genel Sekreteri Ahmed Vezir, "Şam, Halep sıkıştı, sonra sıra İdlib'e gelecek. Bu insanlar mecburen göç edecek.Türkiye elinden geleni yaptı, sıra Avrupa'da." dedi.

Vezir, ülkesindeki gelişmelerle ilgili AA muhabirine yaptığı değerlendirmede, iç savaşın başından bu yana Avrupa ülkelerinin muhaliflerin yanında yer aldıklarını açıkladığını kaydetti.

Televizyonlarda verilen destek sözlerinin her zaman "sözde" kaldığını hatırlatan Ahmed Vezir, "Suriye halkı asla topraklarını terk etmek istemedi. Her zaman son haddine kadar direndi. Suriye nüfusu 24 milyondu, bunun 12 milyonu göç etti. Kalan 12 milyondan 6 milyonu rejimin kontrolündeki yerlerde, diğer 6 milyon kişi de diğer bölgelerde. Şimdi bu insanların çoğunluğunun yaşadığı Şam ve Halep zor durumda. Bebeklerin üstüne bombalar yağıyor. İnsanlar yine göç için yollara düştü ve düşecek." diye konuştu.

Türkiye'nin savaşın başından bu yana Suriyelilere kapıları açtığının altını çizen Vezir, her fırsatta insan haklarından bahseden tüm Avrupa ülkelerinin Türkiye kadar mülteciyi ağırlamadığını vurguladı.

Büyük bir Suriyeli göçünün kapıda olduğuna dikkati çeken Ahmed Vezir, şunları kaydetti:

"Şam, Halep sıkıştı, sonra sıra İdlib'e gelecek. Bu insanlar mecburen göç edecek.Türkiye elinden geleni yaptı, sıra Avrupa'da. Türkiye tüm dünyaya örnek olacak bir misafirperverlik sergiledi. Avrupa'dan da aynı şeyi bekliyoruz. Eğer kapıları yeniden açarsa, yüz binlerce Suriyeli yaşamak için Avrupa'ya gitmek isteyeceklerdir. Türkiye'de bunları zorla tutacak değil. Nasıl her gelmek isteyeni aldıysa, her gitmek isteyeni gönderecektir. Biz isteriz ki herkes vatanında kalsın, ancak sahipsiz kalan Suriye halkı ölümden kaçmak için mecburen Avrupa'nın yolunu tutacak."

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...