İsrail, Türkiye'den bin 500 kalifiye işçi alacak

/ Kaynak: AA
- Güncelleme:
İsrail, Türkiye'den bin 500 kalifiye işçi alacak

Ekonomi Haberleri  / AA

İsrail'de faaliyet gösteren bir Türk şirketi, yıl sonuna kadar bin 500 yeni mühendis ve kalifiye işçi alımı yapılacak.

İsrail'de 17 yıldır inşaat alanında faliyet gösteren Yılmazlar Holding, yıl sonuna kadar bin 500 yeni mühendis ve kalifiye işçiyi bünyesine katacağını açıkladı. nbsp;Yılmazlar Holding'ten yapılan yazılı açıklamada, İsrail'de başlayan yeni projeleri için yıl sonuna kadar firmanın bin 500 yeni kalifiye Türk işçi ve mühendisini işe alacağı belirtildi. nbsp;Yurt dışında yürüttüğü projeleriyle ülke ekonomisine yıllık 500 ila 750 milyon dolar katkı sağlayan şirket, alacağı yeni işçilerle ülkeye daha fazla döviz girişi sağlamanın yanı sıra Türk işçilerini bu yolla yurt dışında daha yüksek ücretle istihdam imkanını hedeflediklerini ifade etti.
-Cari açığın kapanmasına katkı
Şirketin açıklamasının devamında, yurt dışı müteahhitlik hizmetlerinin ülkede ekonomi ve istihdam alanında dinamo görevi gördüğü fakat müteahhitlerin ucuz işçilik için yerel işçiye yöneldiği, hükumetin bu durumu tersine çevirerek dış projelerde Türklerin istihdamını arttırıcı tedbirler alması gerektiği ifade edildi. nbsp;Açıklamada ayrıca, "Böylece ülkeye daha fazla sıcak para gireceği için cari açık konusunda ciddi bir tedbir de alınmış olur" denilerek hükümetten bu alanda sektörlerine daha fazla destek vermesini istedi. Firma bu yolla yurt dışı müteahhitlik gelirlerinde de ciddi bir artış gerçekleşeceğine de dikkati çekti.
Ekonomi
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...