Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Türkiye-Rusya-Suriye üçgenindeki iddiaya Lavrov'dan flaş yanıt

Düzenleyen:
Türkiye-Rusya-Suriye üçgenindeki iddiaya Lavrov'dan flaş yanıt

GÜNDEM Haberleri

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Financial Times gazetesinin ortaya attığı "Rusya Halep'te çatışmanın bitmesi için Suriye'deki muhaliflerle Ankara'da masaya oturdu" iddiasına yanıt verdi.

Financial Times'ta yer alan habere göre Suriye'deki muhalifler Halep'te çatışmaları bitirmek için Moskova'yla gizli görüşme yapıyor. Habere göre bu gizli görüşmelere Ankara yönetimi arabuluculuk yapıyor.

Görüşmelerin ABD'den habersiz yürütüldüğü belirtilen habere göre, FT'ye konuşan dört muhaliften biri, "Türkler ve Ruslar bu kez ABD olmadan görüşmeleri sürdürüyor. Washington, görüşmelerin tamamen dışında tutuluyor" diye konuştu.

Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad'la savaşan muhalifler ve Rusya arasında gerçekleşen görüşmeler Suriye'nin en büyük ikinci kenti olan ve şu an kuşatma altında olan Halep'teki çatışma ekseninde ilerliyor.

Rusya ilk kez muhaliflerin temsilcileriyle görüşmüyor. Ancak ilk kez muhaliflerden bu kadar farklı gruplar görüşmelere katıldı. FT'ye göre, bu da görüşmelerin bu kez sonuca ulaşabilme ihtimalini artırıyor.

Görüşmeler yavaş ilerlese de ABD'nin katılımının olmaması Ortadoğu'da değişen siyasi dinamikleri ortaya koyuyor.

LAVROV O SORUYA BÖYLE YANIT VERDİ

Bugün Alanya'da gerçekleşen Rus ve Türk Dışişleri Bakanları'nın yaptığı ortak basın toplantısında basın mensupları Financial Times'ın bu yazısını sordu. Bu iddiayı kesin bir dille yalanlamayan Sergey Lavrov, "Biz Suriye'de bulunan herkesle görüşmeye hazır olduğumuzu beyan ettik ve ediyoruz da. Özellikle içerisinde bulunduğumuz Uluslararası Suriye Destek Grubu da aynı ilkeleri savunuyor. Biz siyasi bütün görüşlerle görüşmeye hazırız.  Biz hiçbir zaman kimseyle görüşmeyiz demedik ve demeyiz de. Türk mevkidaşlarımız da bu konuda görüşmelerimiz sürüyor. Sürekli olarak görüşlerini bizimle paylaşıyorlar çünkü biz bu tarafların şu anda neler yapmak istediklerini bilmek isteriz. Şimdi detaylara dokunmayacağım. Bunları dile getirmek istemiyorum ama bu gelişmeler devam ediyor." ifadelerini kullandı.

Lavrov'u doğrulayan Mevlüt Çavuşoğlu,"Sergey'e 'muhaliflerle görüşün' dedim. O da 'biz herkesle görüşmeye hazırız' dedi. Mutabakat sağlanması çok önemli. ABD, Irak'tan çekildiğinde mutabakat sağlanmış bir yönetim kurulmadı, birleştirici bir yönetim başa gelmedi. Ve şu anda olanları biliyoruz. Biz de bu görüşmeleri destekliyoruz." diye konuştu.

Halep'te muhalifler ve Esad güçleri çatışmalar büyük bir insani krize yol açmış durumda. Binlerce sivil Halep'ten kaçmaya çalışırken binlercesi çatışmaların arasında kalıp hayatını kaybediyor.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...