Türk kadınları Avrupa'yı solladı

- Güncelleme:
Türk kadınları Avrupa'yı solladı

Ekonomi Haberleri

Türkiye'de kadın yönetici oranının AB ortalamasının çok üzerinde olduğunu söyleyen WCD Başkanı Stautberg, 'Türkiye kadınlar açısından çarpıcı bir ülke' dedi.

Women Corporate Directors (WCD) Başkanı Susan Stautberg, kuvvetli ve güvenilir üst düzey kadın yönetici yetiştirmeyi ve yönetim kurulundaki kadın üyeleri artırmayı hedeflediklerini belirterek, "WCD olarak, üst düzey kadın yetenekler anlamında Türkiye'nin çarpıcı bir ülke olduğunu düşünüyorum. Türk kadınları Avrupa'yı solladı" dedi. Dünya çapında 53. WCD platformu olan Türkiye platformunun faaliyete geçmesi konusunda konuşan Stautberg, iş dünyası liderlerinin, Türkiye'nin çevresinin kritik pazarlarla çevrili durumda olduğunun ve dünya ekonomisinin merkezi olma yolunda ilerlediğinin farkında olduklarını söyledi. Women Corporate Directors Türkiye Başkanı Ayşegül Dicle Aydın da, Türkiye'de kadınların iş gücüne katılma oranının hala yüzde 30'un altında olmasına rağmen Türkiye'de kalifiye kadın yönetici sayısının hızla arttığını ifade etti. Türkiye'nin ABD ve Avrupa'dan daha açık fikirli olduğu ve kadınlara daha cazip imkanlar sağladığı bilgisini veren Aydın, "Türkiye'deki kadın profili Avrupa ve Amerikalı kadınlara göre daha yukarda yer alıyor. Bunun için hem kapasite hem de şans var. Türkiye bu anlamda çok önemli bir ülke" diye konuştu.
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...