'Kafanız karışmasın yatırıma devam edin'

Düzenleyen:
'Kafanız karışmasın  yatırıma devam edin'

Ekonomi Haberleri

TÜSİAD Yüksek İstişare Konseyi toplantısına katılan Binali Yıldırım “Trump iş başına geçince taşlar yerine oturacak. Tedbirleri alıyoruz, 2017 daha güzel olacak” dedi.

Osman Çobanoğlu ANKARA

Başbakan Binali Yıldırım “Çok emin olarak söylüyorum. Endişeye gerek yok. Bu dalgalanma 1-1,5 ay daha devam edecek. ABD’de Trump iş başına gelince taşlar yerine oturacak ve bunu da atlatacağız” dedi. TÜSİAD Yüksek İstişare Konseyi toplantısında ekonomide yaşanan gelişmelere değinen Başbakan Yıldırım, şu mesajları verdi: “8 Kasım’dan sonra piyasalarda bir dalgalanma yaşıyoruz. Kurlarda oynamalar var. Ekonomik belirsizlik söylentileri had safhada. Bunun arka planında; ABD seçimlerini, tahminlerin dışında Cumhuriyetçi adayın kazanması yatıyor. Sayın Trump, seçim kampanyasında sürekli ABD’nin daha çok kendi içine yoğunlaşacağını anlattı. Bu söylem, bütün dünyada ekonomi üzerinde olumsuz etki yaptı ve dalgalanmalar başladı. Türkiye de bundan nasibini aldı. Bütün ülkelerde para birimlerinde Amerikan dolarına göre değer kaybı var. Bizim bir ayrışmamız olduğu doğru. Genel kayıp yüzde 5-6... Bizimki bunun 2 katı. Bunun da sebeplerini biliyoruz. Unutmayalım, Türkiye geçtiğimiz 4 ay içerisinde uçurumun eşiğinden döndü. Bu dalgalanma herhâlde 1-1,5 ay gibi daha devam edecek. 20 Ocak’a kadar Trump iş başına geldikten sonra, biraz daha öngörülebilirlik artacak. Bir yandan da Suriye, Irak ve terör... Ama Türkiye’nin her şeye rağmen 27 çeyrek büyümesinin en temel sebebi istikrardır, güvendir, siyasi güçlü iktidardır. Siz de bunu bildiğiniz için büyüdünüz, açıldınız, yatırım yaptınız. Eğer öngöremeseydiniz, bunları yapmazdınız. Hiç kafanız karışmasın. Yatırıma devam edin. 2017 çok daha güzel olacak. Gereken tedbirleri alıyoruz.

 

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...