Bu acının tarifi yok

Düzenleyen:
Bu acının tarifi yok

YAŞAM Haberleri

Aladağ’daki faciada hayatını kaybeden 12 masum defnedildi. Bazı öğrencilerin kardeşleri “Ben ablamı bir daha göremeyecek miyim?” diye ağladı.

Adana’nın Aladağ ilçesinde özel öğrenci yurdunda yaşanan yangın faciasında hayatını kaybeden 12 kişi dün son yolculuğuna uğurlandı. Asri Mezarlık morgundan dün sabah saatlerinde alınan cenazeler,  cenaze araçlarıyla konvoy halinde defnedilecekleri köylere gönderildi. Köprücek’e götürülen 6 cenazeyi taşıyan iki cenaze aracı, Toros dağlarının arasındaki yolda güçlükle ilerledi. Yolun dik ve çamurlu olması sebebiyle araçlar ilerleyemezken, kimi vatandaşlar da tepelere tırmanarak köye ulaşmaya çalıştı. Cenazeler 2 saatin ardından Köprücük’e ulaştı. Cenaze töreninde evlatlarını kaybeden ailelerin ağıtları yürek burktu. Bazı anneler, “Bu mu benim çocuğum?” diyerek tabutlarda çocuklarının ismini aradı. Hayatı kaybeden bazı öğrencilerin kardeşleri de tabutlara sarılıp “Ben ablamı bir daha göremeyecek miyim?” diye ağladı. Aile yakınları, dakikalarca tabutlara sarılıp gözyaşı döktü. Daha sonra cenazelerden 5’i yan yana toprağa verildi. Kent merkezine yaklaşık 120 kilometre mesafedeki Kışlak’ta toprağa verilecek 3 öğrencinin cenazesi ile Karahan’a defnedilecek öğrencinin naaşı da zorlu yolculuğun ardından yerleşim yerlerine getirildi. Ardından dualar eşliğinde toprağa verildi. Yurt Müdürü Cumali Genç’in kızı Sare Betül Genç (6) ile yurt çalışanı Fatma Canatan’ın naaşı ise, Mersin’de defnedildi. Gözaltındaki Genç, verilen özel izinle iki polis eşliğinde kızının cenazesine katıldı.

Düzenleyen:  - YAŞAM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...