'Halep'te soykırım yaşanıyor'

Düzenleyen: / Kaynak: AA
'Halep'te soykırım yaşanıyor'

DÜNYA Haberleri  / AA

İMKANDER Halep Temsilcisi Mecid, "Halep'te adeta bir soykırım yaşanıyor durum çok kötü." dedi.

İnsanı Müdafaa ve Kardeşlik Derneğince (İMKANDER) Halep temsilcisi Mecid Osman, "Halep'te adeta bir soykırım yaşanıyor durum çok kötü." ifadesini kullandı.

Osman, yaptığı açıklamada, Halep'te durumun çok kötü olduğunu belirterek, Türkmenlerin yaşadıkları bölgeleri terketmek zorunda bırakıldığını dile getirdi.

Halep'te insanlık dramı yaşandığına dikkati çeken Osman, şunları kaydetti:

"Türkmenlerin yaşadığı mahalleler terör örgütü PKK/PYD üyeleri tarafından ele geçirildi. Çok sayıda yaralı ve şehitlerimiz var. Mecburen yaşadığımız yerleri bırakarak Halep'in başka bölgelerine gitmek zorunda kaldık. Halep'te durum çok vahim. Rus uçakları adeta havada sır sırta vererek Halep'i yoğun bir şekilde bombalıyor. Halep'te adeta bir soykırım yaşanıyor durum çok kötü."

Halep kent merkezindeki 35 mahallede yaşayan ve çoğunlukta Türkmenlerin bulunduğu 150 bin insanın, Rusların ve Esed rejimine bağlı açıkların yoğun bombardımanından kaçarak kentin güneyinde kalan 4-5 mahalleye sığındıklarını ifade eden Osman, şu değerlendirmelerde bulundu:

''Halep'te yaşlı, çocuk ve kadınlardan oluşan 150 bin sivil, günlerdir kuşatma altındadır. Kuşatma altındaki bu siviller günlerdir aç ve susuz şekilde sığınaklarda yaşam mücadelesi veriyor. Kentte yönelik düzenlenen yoğun bombardımandan dolayı mahalle ve sokaklara toplanamayan insan cesetleri var. Kentte su ve yiyecek sıkıntısı had safhaya ulaşmış durumda. Her gün kentte yaşayan yüzlerce insanımız ya ölüyor veya yaralanıyor. Tam bir katliam yaşanıyor. Biran önce saldırılar durdurulmalı, insani yardımların Halep'e ulaşmasına izin verilmelidir.''

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...