İhlas Koleji'nden İstanbul'un fethine özel program

/ Kaynak: İHA
İhlas Koleji'nden İstanbul'un fethine özel program

EĞİTİM Haberleri  / İHA

İstanbul'un fethinin 560. yılı, Özel Marmara Evleri İhlas Anadolu Lisesi tarafından hazırlanan organizasyonlarla kutlandı.

İhlas Koleji Marmara Evleri Konferans salonunda düzenlenen İstanbul'un Fethi programları iki bölümden oluştu. Birinci bölüm öğretmen, öğrenci ve personel için yapılırken ikinci program halka açık olarak gerçekleştirildi. Program için özel olarak hazırlanan video gösterisinde Türk devletlerinin tanıtımı yapılırken İstanbul'un fethini anlatan şiirler okundu. Ardından Osmanlı toprakları üzerinde bu gün itibariyle kurulan devletlerin dünya haritası üzerindeki yerleri ve Osmanlı idaresinde kaldığı yıllar hakkında bilgilendirme yapıldı. nbsp;Tarih zümresi tarafından hazırlanan programda Marmara Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ahmet Şimşirgil bir sunum gerçekleştirdi. "İstanbul'un Fethi ve Türk-İslam Alemi Üzerindeki Etkileri" konulu sunumuyla adeta o günleri yeniden yaşatan Şimşirgil, Fatih Sultan Mehmet'in çocukluğunu ve tahsil hayatını anlatırken Osmanlı dönemine ait eğitim uygulamaları hakkında bilgiler verdi.
nbsp;Şimşirgil ayrıca İhlas Koleji'nin fetih programından dolayı duyduğu mutluluğu dile getirdi. İhlas Koleji'nden mezun olacak gençlerin Fatih'in mirasına layıkıyla sahip çıkacaklarına inandığını belirten Şimşirgil'in bu sözleri programı takip eden öğrencilerden yoğun alkış aldı. nbsp;Programın sonunda Eyüp Sultan Mehter Takımı'nın gösterisi büyük bir beğeni ile izlendi.

EĞİTİM
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...