'Bu ülke Tahrir'ini 2002 yılında yaptı'

/ Kaynak: İHA
'Bu ülke Tahrir'ini 2002 yılında yaptı'

GÜNDEM Haberleri  / İHA

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Şentop, "Taksim Tahrir'e dönmez. Bu ülke Tahrir'ini 2002 yılında beyaz bir devrim yaparak gerçekleştirdi" dedi.

AK Parti Seçim İşlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Mustafa Şentop, partisinin Sakarya'da düzenlediği Seçim İşleri Bölge Toplantısı'na katıldı. Konuşmasında Taksim olaylarını değerlendiren Şentop, sosyal medyada, "Taksim Tahrir'e dönecek" ifadelerine gönderme yaparak, "Bu ülke Tahrir'ini 2002 yılında beyaz bir devrim yaparak gerçekleştirdi" dedi. nbsp;AK Parti Seçim İşleri Başkanlığı Bölge Toplantısı Serdivan Belediyesi Kültür Merkezi'nde gerçekleştirdi. AK Parti Seçim İşlerinden sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Mustafa Şentop'un konuşmacı olarak katıldığı toplantıya; AK Parti Sakarya Milletvekilleri Ayhan Sefer Üstün, Ayşenur İslam, Ali İhsan Yavuz, AK Parti Sakarya İl Başkanı Recep Uncuoğlu, Sakarya, Bolu ve Düzce İlleri İl ve İlçe Başkanları, İl ve İlçe Seçim İşleri ve SKM Başkanları, Gençlik ve Kadın Kolları eksiksiz katıldı.
nbsp;Toplantının açılış konuşmasını yapan AK Parti Sakarya İl Başkanı Recep Uncuoğlu'nun ardından bir konuşma yapan AK Parti Seçim İşlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Mustafa Şentop, Taksim'deki olaylarla ilgili olarak, "Türkiye'de siyasi bir elit tabaka var. Bunlar 1924-1925'lerden beri CHP çatısı altında toplanmışlar. Bunlar ülkeyi yönetiyorlar ama ülkeyle alakalı yok. Ne zamana kadar, 1950'ye kadar. Bunlar memleketi bu şekilde yönetmeye alışmışlar. Millet ikinci sınıf, birinci sınıflar ülkeyi yöneten bunlar. Ayrıcalıklı yaşamaya alışmışlar. AK Parti 2002 yılından bu yana sadece ekonomiyi düzeltmedi, sosyal barışı sağlamaya çalışmadı, bunların öncesinde Türkiye'deki bu iktidar anlayışını değiştirdi, demokrasi oyununu bozdu, gerçek demokrasi anlayışını yerleştirmek için adımlar attı" dedi.
nbsp;Şentop şöyle devam etti:
nbsp;"Taksim'deki meseleyi biliyorsunuz. Nedir, özü itibarıyla 16 Eylül 2011 tarihinde İstanbul Büyükşehir Belediyesi bir karar alıyor. Bu karar da Taksim alanının yayalaştırılması kararı. Bu kararın alınmasında sadece AK Partililerin oyu yok. CHP'liler de kabul oyu veriyor. Bakın bugün neler yapıyorlar? Demokrasi var. Toplantı gösteri yürüyüşü bir haktır. Buradaki uygulamaya karşı çıkabilirsiniz. Bunlardan bazıları dava açmış, onun neticesinde zaten yürütmeyi durdurma kararı çıkmış. Durum öyle değil ama belki başlangıcı ile öyleydi. Türkiye'deki kendilerini imtiyazlı zanneden grup AK Parti'nin her seçimden zaferle çıkmasını hazmedebilmiş değil. AK Parti'nin her oyu arttığında öfkeleri, kini artıyor ve tahammülleri ortadan kalkıyor. Nereden bir fırsat bulsalar profesyonel eylemciler devreye giriyor."
nbsp;Taksim'in Tahrir'e döneceği yönündeki yorumlara da cevap veren Şentop, "Bunlar zannediyorlar ki, sosyal medyada da görüyoruz Taksim Tahrir Meydanı'na dönecek deniyor. Zihin küçüklüğüne bakın. Tahrir Mısır'da bir meydan. Kime karşı, Mısır'ı seçimsiz yöneten bir diktatöre karşı yapılmış bir devrim. Halbuki bu millet 2002 Kasım'ında Türkiye'deki azınlık iktidarını devirerek ve beyaz bir devrimle seçimle devirerek kendi Tahrir'ini yapmıştır. Tahrir geçti Türkiye'den. Türkiye'deki iktidar yüzde 50 oy almış bir iktidar. Toplanıyorlar 10-20 bin kişi zannediyorlar ki bütün Türkiye oradan ibaret. CHP'nin 900 bin üyesi var. Tüm partileri toplayın bir buçuk milyon üyesi var. AK Parti'nin 8,5 milyon üyesi var sadece üyesi var. 22 milyon oy veren insan var. Tamamen Türkiye'yi kendilerinden ibaret zannediyorlar. En komiği de şu: En ufak şeyde, 'AK Parti istifa' diyorlar. Farz edelim ki AK Parti istifa etti, buyurun gelin hükümeti kurun. MHP kurabilir mi? CHP de size katılsın BDP de katılsın kuramazsınız. Millet size hükümet kurma gücünü vermemiş. Hepinizi toplasak iktidar kuramıyorsunuz. Bu ancak onların zihin dünyalarının küçüklüğünü ufuksuzluğunu gösterir. Bunlara sabırla tahammül etmek zorundayız çünkü evladın asıl sahibi biziz. Bunlar ne yaparsa yapsınlar, bu ülkeye zarar verecek hiçbir işin içinde olmayız. Bunlar her şeyi yaparlar. Ülkeye de zarar verirler esnafa da zarar verirler. Düşünmüyorlar, onlar için önemli değil. Gözleri öfke, kin bürümüş, tahammülsüz bir güruh. Onların içinde doğayı, çevreyi düşünen samimi insanlar da var ama dün olan olaylar bu samimi insanlarımızın düşündüğü, tasavvur ettiği olayların dışına çıkmış ve profesyonel eylemcilerin eline geçmiş durumda" ifadelerini kullandı.

GÜNDEM
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...