'Derbinin berabere bitmesini isterim'

Düzenleyen:
'Derbinin berabere bitmesini isterim'

SPOR Haberleri

Galatasaray'da Riekerink, pazar günü oynayacakları Kasımpaşa deplasmanı öncesinde medya mensuplarının sorularını yanıtladı. Hollandalı çalıştırıcı bir soru üzerine, "Fenerbahçe - Beşiktaş derbisinde iki takımın birden puan kaybedeceği için berabere bitmesini isterim" ifadelerini kullandı.

Galatasaray Teknik Direktörü Riekerink, basın toplantısında şu açıklamaları yaptı: 

"Baktığımızda 28 Aralık'a kadar 7 maçımız var. Zor bir döneme giriyoruz. 12 maçta 23 puan aldık. Son 7 senede sadece Hamza hoca ile 23 puan toplanmış. Sonra biz geliyoruz. Ayrıca Başakşehir ve Trabzon maçlarını şanssız kaybettik. O kadar da kötü durumda olduğumuzu sanmıyorum. Son 7 yıldaki istatistiklerde bunu gösteriyor zaten. Oyun sistemimize bakarsak istikrarlı olduğumuzu düşünüyorum. Başakşehir ve Trabzon maçlarını dominant olmamıza rağmen kazanamadık. Canımızı yakan üzüldüğümüz maçlar da oldu. Kendi performansımızı gösteremediğimiz maçlar da oldu. Fenerbahçe ve son oynadığımız kupa maçı mesela. 

"TAKIM İÇİNDEKİ HAVADAN MEMNUNUM VE OYUNCULARIMA GÜVENİM SONSUZ"

Her hafta yüzde yüz performans gösteremezsiniz. Bursa maçında yüzde yüz kazanmamız gerektiğini biliyordum. Herkes bilincindeydi ve çıkıp kazandık. Şu anda antrenmandaki havamızdan, takım içindeki havadan memnunum ve oyuncularıma güvenim sonsuz. Kasımpaşa virajını da en iyi şekilde geçeceğimizi düşünüyorum. 

BAŞAKŞEHİR DE PUAN KAYBEDECEKTİR

Elimde seçim olsa derbinin berabere bitmesini seçerim. İkisi toplam 4 puan kaybetmiş olur. Medipol Başakşehir ile aramızda 7 puan var. Ama lig de daha uzun yol var. Önümüzdeki haftalarda Medipol Başakşehir'in de zorlu maçları var. Böyle devam edeceğini sanmıyorum. Top tutma yüzdemiz çok çok fazla. Bazı yorumlara açıklık getirmek isterim. Topu kendi sahamızda kullandığımız ve rakip sahaya taşıyamadığımız yönünde eleştiri var. Gerekirse bu istatistiği de haftaya getiririm. Rakiplerle kıyaslayabiliriz, rakip sahada da topu kullandığımız çok açık. Ofanstan defansa geçişte takım olarak yaptığımız baskıdan da memnunum. Rakip bu baskıdan çıkabilir, bu durumda dörtlü defansın da iyi olması gerekir. Bu açıdan da daha iyi duruma geldiğimize inanıyorum. 

"ELİMDEKİ KADROYA GÜVENİM SONSUZ"

Elimdeki kadroya güvenim sonsuz, kalitelerine güvenim sonsuz. Transfer dönemi yaklaşıyor. Değerlendirmeler yapıyoruz. Galatasaray çok üst düzey bir kulüp, ekstra bir katkı yapacak oyuncu bulursak transferini isterim. 

Taraftarın beklentisi çok gol. Buna ben de katılıyorum, ben de çok gol istiyorum. Skoru önceden de aldığımız garantiye aldığımız maçlar olmadı. Hep sonuna kadar mücadele içinde geçen maçlar oynadık. Çok gollü maçları ben de bekliyorum. 

SİGHTORSSON'UN NE ZAMAN DÖNECEĞİNİ BİLMİYORUM

Tolga'nın Fenerbahçe maçında sakatlığı vardı ayağındaki ödem nedeniyle bu gün da antrenmana çıkamadı. Yarın takımla çıkacak. Kolbeinn'in yaşadığı üzücü bir durum. Sağlık ekibi elinden geleni yaptı. Tam anlamı ile sakatlığını çözemedik. Bu nedenle tam olarak şu gün dönecek diyemiyorum. 

Geçen seneye göre elimizdeki oyuncu havuzu daha geniş. Bazı oyuncularımız az süre şansı buluyor. Onların şansı için kupa maçındaki tercihimizi böyle kullandık. Alt yapımız kuvvetli geliyor onlara da bazı maçlarda şans vereceğiz. En büyük temennim Sightorsson'un bir an önce aramıza katılması. Farklı bir forvet tipi. Şu an orada açığımız var gibi gözüküyor. O sağlıklı dönerse sorunumuz azalır.

Düzenleyen:  - SPOR
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...