Şamil Tayyar'dan provokasyon ve suikast uyarısı

/ Kaynak: İHA
Şamil Tayyar'dan provokasyon ve suikast uyarısı

GÜNDEM Haberleri  / İHA

AK Partili Şamil Tayyar, Türkiye'nin seçimlere kadar kritik bir döneme girdiğini ve önemli figürlere yönelik suikast planlarının olabileceğini söyledi.

AK Parti Siyasi ve Hukuki İşler Başkanlığı 10'uncu Bölge Toplantısı'nda konuşan AK Parti Gaziantep Milletvekili Şamil Tayyar, Türkiye'nin 2014 seçimlerine kadar kritik bir döneme girdiğini, her türlü provokatif ortama açık bir ortamın olduğunu söyleyerek, dikkatli olunması gerektiğini belirtti. İzmir Kaya Termal Otel Kongre Merkezi'nde, AK Parti İzmir, Aydın, Balıkesir, Denizli, Manisa, Muğla, Uşak il ve ilçelerinin ana kademe, kadın kolları ve gençlik kollarının siyasi ve hukuki işler başkanlarının da katıldığı toplantıda konuşan Milletvekili Tayyar, "2014 Ağustos ayına kadar Türkiye çok kritik bir döneme giriyor. Her türlü provokatif ortama açık bir ortam var. Önemli figürlere yönelik suikast planlarının olabileceği bir kritik evreye giriyoruz. Hepimizin çok dikkatli olması gerekiyor. Reyhanlı saldırısı ve Taksim'i de bundan ayrı düşünmeyelim. Sadece iç dinamiklerle açıklanabilecek bir durum da değil" dedi.
2014 yılında yapılacak cumhurbaşkanlığı seçimlerine de değinen Tayyar, şöyle devam etti: "Başbakan'ın aday olup olmayacağını bilmiyorum ama, benim gönlümden geçen aday olması. İnşallah aday olur, kazandığı zaman Sayın Abdullah Gül son cumhurbaşkanı, Sayın Recep Tayyip Erdoğan ilk devlet başkanı olur. Çünkü halkın tercihiyle, yani yüzde 50'nin tercih yaptığı bir cumhurbaşkanı, anayasal yetkileri kullanmak istediği zaman kullanacaktır, fiilen icranın başı olacaktır. Onun için ben diyorum ki, ileride doğabilecek muhtemel sıkıntıları görerek, şimdiden yeni modelle ilgili anayasa değişikliği mutlaka ama mutlaka gerekiyor. Çünkü artık parlamenter sistem iflas etmiştir. Şimdi yapamazsak seçimden sonra Türkiye'nin gündemine 'başkanlık sistemi' modeli mutlaka gelecektir. Allah'ın izniyle Türkiye bu sıkıntıyı da kazasız belasız atlatacaktır diye düşünüyorum."
"BAŞÖRTÜSÜ VE KÜRT SORUNU ÇÖZÜLMEDEN TÜRKİYE BÜYÜK DEVLET OLAMAZ"
Yeni anayasa ile birlikte Türkiye'de yeni bir dönemin başlayacağını dile getiren Tayyar, başörtüsü ve Kürt sorununun mutlaka çözülmesi gerektiğini, bu iki sorun çözülmeden Türkiye'nin büyük devlet olamayacağını da vurguladı. Tayyar, şunları söyledi: "Yeni bir anayasa yapacağız. Başörtüsü başta olmak üzere din ve vicdan özgürlüğü önündeki tüm engelleri kaldıracağız. Terör sorununu toptan çözeceğiz. Halkla beraber egemenlik yetkisini kullanmaya ortak edilmiş kurumlar var. Bu kurumlar üzerinden sizin yetkinizi sürekli olarak gasp ediyorlar. 2010 Referandumu olmasaydı son dönemdeki girişimlerin önemli bir kısmı olmayacaktı. Arzu ediyorum ki önümüzdeki dönem başörtüsü önündeki yasaklar kalkar ve parlamentoda başörtülü vekiller de olur. İnşallah önümüzdeki yıllarda tüm dağlarımızda, ovalarımızda piknik yapılan bir Türkiye'yi inşa ederiz. Kürt meselesini ve başörtüsü sorununu çözmeden Türkiye asla büyük devlet olamaz, ayak bağlarından kurtulamaz."

GÜNDEM
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...