Taksim eylemcileri Twitter'da örgütlendi

Taksim eylemcileri Twitter'da örgütlendi

GÜNDEM Haberleri

Taksim Gezi Parkı olaylarında sosyal medya eylemcilerin en önemli buluşma mekanı haline geldi.

Taksim Gezi Parkı gösterileri 5. gününe girerken, sosyal medyanın gücünü bir kez daha gündeme getirdi. Sosyal medya üzerinde örgütlenen binlerce kişi son iki gündür başta İstanbul olmak üzere, Ankara, İzmir, Antalya, Muğla, Konya ve Afyon'da eylemlere katıldı. Taksim ve çevresinde yoğun olarak polis müdahalesine maruz kalan eylemci grupların çok farkıl görüşlerden ve kesimlerden gelmesi gözden kaçmadı. Çevreci örgütlere CHP'li yöneticiler başta olmak üzere sol ve muhafazakar kesimden tanınmış çok sayıda aydın eylemlere destek veren mesajlar yayınladı. Son iki gündür büyük bir bilgi kirliliğinin yoğun olarak kullanıcıların aklını karıştıran twitter mesajları, eylemcilere bir nevi yol gösterdi.
Eylemlere katılmak isteyenlere yönelik çağrılar, ilk yardım için kullanılabilecek hastane, kafeterya, polisin gazlı müdahalelerine karşı gaz maskesi, limon dağıtım merkezleri Twitter üzerinden duyuruldu.
Kadıköy, Bağdat Caddesi, Avcılar, Beşiktaş gibi çok sayıda merkezde eylemcilerin twitter üzerinden haberleştiği görüldü.
Daha önce Mısır, Tunus, Suriye ve Cezayir'de benzerleri görülen Sosyal Medya organizasyonun bir benzeri İstanbul Taksim Gezi Parkı olaylarında kendini önemli ölçüde hissettirdi.
İşte o mesajlardan bazılarıTaksim eylemcileri Twitter'da örgütlendi

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...