Polis Taksim Meydanı'ndan önce çekildi sonra geri geldi

Polis Taksim Meydanı'ndan önce çekildi sonra geri geldi

GÜNDEM Haberleri

Polis güçleri Taksim Meydanı'ndan çekilmeye başladı. Ancak bu sırada yapılan protestolar polisin geri dönmesine neden oldu.

Polis ekipleri saat 15:45 sularında otobüslere binerek Taksim Meydanı'ndan çekilmeye başladı. Bu sırada Taksim çevresinde toplanan gruplar, polisi protesto etmeye ve bazı cisimler atmaya başlayınca otobüslere binen polis ekipleri geri dönerek gaz bombaları atmaya başladı. Polis ekipleri meydandan Gezi Parkı'nın içine doğru çekildi. Polislerin büyük bölümü ise otobüslere bindirilerek Dolmabahçe çevresine gönderildi. Polislerin gezi parkının etrafında tedbir almasının ardından göstericiler, bir kez daha protestoya başladı. Bu sırada polis, gaz bombası atmaya başladı. Polis daha sonra AKM'nin önüne çekilerek Gezi Parkı'ndaki bariyerleri kaldırdı. Göstericilerin meydanı ve Gezi Parkı'nı doldurmasının ardından polis bir kez daha onlarca gaz bombası fırlattı. Göstericiler de İstiklal Caddesi'ne kaçıştı. Kendilerini Dolmabahçe'ye götürecek otobüsleri bekleyen Çevik Kuvvet, zaman zaman kalabalığın üzerine gaz bombası atmaya devam ediyor. Gezi Parkı'na giren göstericiler de polisin üzerine taş atıyor. Zaman zaman polisin üzerine havai fişek atıldığı da gözleniyor. Bu olaylar nedeniyle meydan 16.10 itibariyle tekrar boşaldı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...